Kennisplatform voor Oost Nederland

IJssel Technologie verwerft Preventive Maintenance Group (PMG)

Geplaatst op 24 januari 2024
IJssel Technologie verwerft Preventive Maintenance Group (PMG)

IJssel Technologie heeft Preventive Maintenance Group overgenomen. Argos Wityu, de meerderheidsaandeelhouder van IJssel Technologie sinds december 2022, ondersteunt de ambitieuze buy & build-strategie van het bedrijf om een volledige dienstverlening voor zijn klanten op te bouwen. Deze transactie is de tweede die is voltooid na de overname van JD Techniek in december 2023. De specialistische activiteiten van PMG passen goed bij de manier van werken van IJssel Technologies, de ambitie om het aanbod van preventief onderhoud verder uit te breiden en de dienstverlening voortdurend af te stemmen op de behoeften van de klant.

Het Zeeuwse PMG, opgericht in 2010, is gespecialiseerd in preventief smeertechnisch onderhoud van de eerste lijn, inspecties en advies. Het bedrijf bedient de behoeften van zijn klanten met diepgaande sector-expertise in onder andere recycling, materialen en (petro)chemie. Met zijn specialistische aanbod draagt PMG bij aan het succes en de continuïteit van zijn klanten. Diensten worden ter plaatse geleverd; de experts werken nauw samen met de klanten. PMG heeft een sterk klantenportfolio bestaande uit gerenommeerde blue-chip klanten en met zijn Belgische activiteiten biedt het internationale ondersteuning aan klanten van IJssel Technologie en versterkt het zijn netwerk. Dit Nederlandse bedrijf bedient voornamelijk klanten in de Vlaamse regio van België.

Versterkte Samenwerking en Groeikansen

Het Zwolse IJssel Technologie is een toonaangevende Nederlandse leverancier van (voorspellend) onderhoud, engineering, installatie en optimalisatiediensten voor industriële klanten. Het is betrokken bij een groot deel van de industriële waardeketen. Het biedt diensten aan via meer dan 450 medewerkers op 7 locaties in Nederland, zowel als professionele dienstverlener als via een uitbestede technische dienst.
Bas Ambachtsheer, CEO van de IJssel Technology Group, zegt: “PMG vult onze kernactiviteiten op het gebied van preventief smeertechnisch onderhoud aan. Het opent ook kansen in België en het zuiden van Nederland voor IJssel Technologie.”

Richard Reis, Partner bij Argos Wityu, zegt: “Het versterken van de aanwezigheid van IJssel Technologie in het zuidwesten van Nederland en de eerste stap naar België is een grote stap voorwaarts voor de groep. Het verwerven van een innovatief preventief onderhoudsbedrijf zoals PMG, de tweede overname binnen één jaar, is een uitstekende prestatie voor ons en ons team.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: