Informatiebijeenkomst over verplichte verduurzaming voor bedrijven

3 juni 2019 Economie

Op woensdag 12 juni 2019 organiseert MKB Nederland Regio Zwolle in samenwerking met Essent Zakelijk, provincie Overijssel en Pathé een netwerkbijeenkomst voor ondernemers over verplichte verduurzaming vanuit de overheid.

Uiterlijk op 1 juli 2019 moeten ruim 125.000 bedrijven en organisaties verplicht de overheid informeren over welke energiebesparende maatregelen ze hebben genomen. Na afloop van de bijeenkomst weet u precies wat de Informatieplicht Energiebesparing inhoudt en weet u hoe u hieraan kunt voldoen.

MKB Nederland Regio Zwolle
MKB Regio Zwolle behartigt de belangen van MKB-ondernemers en verbetert actief het ondernemersklimaat in de regio Zwolle en doet dit als een zelfstandige afdeling van MKB-Nederland.

Jelle Weever, voorzitter van MKB Nederland Regio Zwolle geeft aan: “Naast onze primaire taak -het voeren van de ondernemerslobby – kiezen wij door het jaar heen enkele thema’s om onze achterban bij te praten. De informatieplicht staat voor de deur en het is voor veel ondernemers nog een black box. Wij hopen dat ze na deze bijeenkomst weten wat ze te doen staat en wat de diepere gedachte achter deze informatieplicht is.

Bijeenkomst
De bijeenkomst vindt plaats bij Pathé Zwolle, en biedt een schat aan informatie over de informatieplicht maar ook over verduurzaming en energiebesparing (door MKB Nederland en Klimaatroute van Essent). Daarnaast zal speciale gastspreker Martijn Aslander (bekend van de boeken “Nooit af” en “Easycratie”) op bevlogen en humoristische wijze zijn visie geven op duurzaamheid en technologische ontwikkelingen. Na afloop van de bijeenkomst is er de mogelijkheid om na te praten onder genot van een drankje en uitgebreide heerlijke lokale hapjes van Uitgekookt (ondernemer van het jaar Regio Zwolle 2018) en kunnen ondernemers een gratis EnergieFitScan ter waarde van € 500,- laten maken bij de stand van Essent.

Meer informatie
Ondernemers kunnen meer informatie over het programma en de mogelijkheid om zich kosteloos aan te melden, vinden op de website van MKB Nederland Regio Zwolle: https://www.mkbregiozwolle.nl/item/inspiratiebijeenkomst-duurzaam-ondernemen/

Meer informatie over de Informatieplicht vindt u ook op de website wattjemoetweten.nl.