Kennisplatform voor Oost Nederland

Innovatietour door Jong Management

Geplaatst op 14 augustus 2023
Innovatietour door Jong Management

Op dinsdag 6 juni was het zover, de Innovatietour georganiseerd door Jong Management Achterhoek. Met een club van 60 mensen werd het een gezellige en zeer interessante dag!

Dagvoorzitter Frans Miggelbrink bracht leven en gezelligheid op het podium en zorgde dat alles op rolletjes liep. Terwijl ik zelf Achterhoeker ben, wist ik niet van het bestaan af van sommige bedrijven die op het podium voorbijkwamen gedurende de dag. 

De dag begon met Henk Hanskamp (directeur van Hanskamp Agrotech BV). Hij gaf ons een inkijkje hoe zijn leven gelopen is en hoe ze hier in de Achterhoek aan echte innovatie doen die de landbouwwereld op z’n kop kan zetten, als voorbeeld, het ‘Cow Toilet’. 

Vervolgens kwam de SmartHub Incubator Industry (SHII) op het podium. Hier werd ik erg enthousiast van! De SHII zorgt voor een klimaat in de Achterhoek waarbij ondernemers in de dop geholpen worden om van een idee een business te maken. Hieruit zijn bijvoorbeeld al Charged BV en Joy to SUP gekomen. Om de ochtend af te sluiten kwam Niels Willems (founder van Brekr: een elektrische brommer) zijn verhaal vertellen. Hoe hij van concept tot uitvoering een succes heeft gemaakt! 

We hadden een mooie stralende zonnige dag. Hierdoor konden we buiten lunchen, goed verzorgd door de Fabulous Foodtruck. Naast het voortreffelijke eten mochten we ook een ritje maken op een echte Brekr. Ik denk dat bijna iedereen wel een kort ritje heeft gemaakt, het was heerlijk om de wind door je haren te voelen en zo stil als een veertje over de weg te schieten. 

Na de lunch gingen we verder met 8RHK Ambassadeurs. Door de krachten te bundelen van onderwijs, overheid en ondernemers kunnen ze de kwaliteit van leven en werken in de achterhoek vergroten. Deze club doet er alles aan om de Achterhoek leefbaar te houden zodat ook jonge mensen hier willen blijven en niet vluchten naar de randstad. En hier kan ik het niet meer mee eens zijn. De Achterhoek is een prachtige regio met veel bedrijvigheid met een mooie groene omgeving. 

Daarna Lars Gierveld, begonnen als documentairemaker maar nu sapjesmaker. Van Cacaobonen maakt hij nu het drankje Kumasi. Deze hebben we ook mogen proeven tijdens de pauze. Ik vond het een beetje op appelsap lijken met een heerlijke frisse smaak. 

De laatste spreker van de dag was Bas Hommelink van Binx Smartility. Een man die zelf niet kan bouwen, maar wel een bouwbedrijf leidt, en hoe! De aanpak is compleet anders dan alle andere bouwbedrijven die ik heb gezien. Hij wordt meer gezien als een coach dan een directeur en heeft geen eigen kantoor. 

Na alle sprekers was het tijd voor de borrel en het diner met daarbij het filmpje van de hele dag zoals op de dag zelf geshoot en gemonteerd. Het was een super inspirerende, gezellige dag en mijn complimenten voor de leden van Jong Management Achterhoek die dit georganiseerd hebben! Jonge ondernemers die interesse hebben om deel uit te maken van deze inspirerende club nodigen we uit om contact op te nemen.

 

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: