Kennisplatform voor Oost Nederland

IQ BLVD boost je loopbaan met IQ Skills Program

Geplaatst op 20 juli 2023
IQ BLVD boost je loopbaan met IQ Skills Program

Het bedrijvencluster IQ BLVD van en voor de maakindustrie introduceert het IQ Skills Program. Dit één jaar durende programma zit vol met interessante praktijkervaringen, trainingen voor persoonlijke ontwikkeling (future skills) én vakinhoudelijke opleiding in hightech en maakindustrie (SMART skills). Onder persoonlijke begeleiding worden alle skills verder aangescherpt om deelnemers klaar te stomen voor een succesvolle loopbaan bij de deelnemende IQ-bedrijven.

Het programma duurt één jaar en biedt een unieke kans om vanuit diverse kennisniveaus te werken aan praktijkcases binnen IQ-bedrijven, kennis te maken met verschillende bedrijven en jezelf op persoonlijk vlak verder te ontwikkelen. “We zijn verheugd om dit programma te introduceren”, zegt Mireille Kinket van IQ BLVD. “We geloven in de kracht van continue groei. Met dit programma willen we medewerkers van de bedrijven van IQ BLVD de kans geven om te groeien, maar ook nieuw talent aantrekken en met elkaar laten wij ze aan de slag gaan met uitdagende cases uit de praktijk. Hierdoor laten wij nieuwe deelnemers kennismaken met de kansen van de regio én blijven talenten/professionals behouden. Het programma begint dit jaar in oktober 2023.”

IJzersterke maakindustrie

De aantrekkelijke groene regio van de IQ BLVD kent vele specialistische maak- en hightechbedrijven. Met elkaar, het onderwijs en de overheid wordt gewerkt aan een gezamenlijk doel; deze ijzersterke maakindustrie op de kaart zetten.Het IQ Skills Program is ontworpen om waardevolle werkervaring op te doen bij de diverse deelnemende bedrijven van de IQ BLVD. De deelnemers zijn in dienst van één van de deelnemende IQ-bedrijven en volgen één dag van de week aan dit ontwikkelingsprogramma. Het programma is een mix van hands-on ervaring, mentorship en professionele training. Deelnemers scherpen hun skills verder aan en maken werk van hun toekomst in de regio IQ.

Boost je loopbaan, meld je aan voor IQ Skills Program

Het programma is niet alleen bedoeld voor bestaande personeelsleden, maar ook voor ambitieuze pas afgestudeerden die op zoek zijn naar een baan of voor medewerkers bij bedrijven die nog geen lid zijn van IQ BLVD.  Een geïnteresseerde kan zich dan melden bij IQ BLVD, www.iqblvd.nl/iqskillsprogram.  Het programma biedt deelnemers de mogelijkheid zich verder te ontwikkelen in een stimulerende en innovatieve IQ werkomgeving.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: