Kennisplatform voor Oost Nederland

Jan Bolk wint verkiezing beste praktijkopleider 2017 van de provincie Overijssel

Geplaatst op 28 september 2017
Jan Bolk wint verkiezing beste praktijkopleider 2017 van de provincie Overijssel

De heer Jan Bolk uit Almelo is de beste praktijkopleider voor MBO-studenten van de provincie Overijssel in de sector Techniek en gebouwde omgeving. Tom Slootman van Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) maakte dit op 27 september bekend bij het erkend leerbedrijf Machinefabriek Boessenkool BV.

MBO-studenten volgen het praktijkgedeelte van hun opleiding bij een door SBB erkend leerbedrijf. Erkende leerbedrijven zijn een schoolvoorbeeld voor de branche. Door studenten te helpen opleiden, leveren zij een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap.

Innovatieve studenten zijn onze vakmensen van morgen
Jan Bolk leidt al meer dan dertig jaar MBO-studenten op. Op de werkvloer van het bedrijf leren ze praktische en sociale vakvaardigheden in de techniek. Jan is blij verrast met de prijs: “Wij vinden het belangrijk dat studenten bij ons het vak leren in de praktijk omdat het onze vakmensen van morgen zijn. We zijn een innovatief bedrijf met een hoog niveau van vakmanschap. Door het praktijkleren leggen we daar een mooie basis voor.”

Tom Slootman “De begeleiding van Jan kenmerkt zich door zijn eigen, directe, no-nonsens benadering met oog voor detail en motivatie van de leerlingen. Jan heeft altijd zowel goede contacten met zijn leerlingen alsook met de regionale opleidingsinstituten gehouden. Zowel binnen het VMBO, MBO en HBO vindt Jan prima zijn weg.”

Meegaan met de nieuwste ontwikkelingen
Opleiden bij Machinefabriek Boessenkool, vraagt van zowel studenten alsook de praktijkopleiders dat ze moeten meegaan met de ontwikkelingen van het bedrijf en de omgeving. Zo werken momenteel studenten mee aan onze innovaties zoals die van elektrische tractoren, mega-drones en energieopslagsystemen.

Beste MBO student op de dag van het MBO
Donderdag 23 november organiseren de MBO Raad en SBB de Dag van het MBO. Dan kiest een jury de beste MBO-student van Nederland. Op dat evenement worden ook de overallwinnaars van de verkiezing beste leerbedrijf en beste praktijkopleider bekendgemaakt. Zij mogen zich een jaar lang beste leerbedrijf of beste praktijkopleider van Nederland noemen.

Met de verkiezing van het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider van Nederland vragen het ministerie van OCW en SBB aandacht voor de 230.000 erkende leerbedrijven en 300.000 praktijkopleiders voor MBO-studenten. Met stageplekken en leerbanen nemen zij gemiddeld de helft van de opleidingstijd van de 500.000 MBO-studenten voor hun rekening.

Foto bijschrift: Bloemen en certificaat “beste praktijkbegeleider van Overijssel” voor Jan Bolk. V.l.n.r.  Tom Slootman, Jan Bolk, Eelco Osse.’

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: