Kennisplatform voor Oost Nederland

Japanse ambassadeur bezoekt Hosokawa Micron B.V.

Geplaatst op 20 september 2023
Japanse ambassadeur bezoekt Hosokawa Micron B.V.

Onlangs heeft de Japanse ambassadeur in Nederland, Hiroshi Minami, een bezoek gebracht aan Hosokawa Micron B.V. in Doetinchem. De ambassadeur werd vergezeld door zijn eerste secretaris en een delegatie van Oost NL, een bureau dat zich inzet voor het versterken van de regionale economie onder auspiciën van de provincies Gelderland en Overijssel, in samenwerking met het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Het doel van het bezoek van ambassadeur Minami aan Hosokawa Micron was om een beter begrip te krijgen van de maakindustrie in Oost-Nederland. De bezoekers werden hartelijk ontvangen door Christophe Krug, Managing Director, en Berthram Mak, Sales & Marketing Manager. Het programma omvatte een presentatie over de activiteiten van het bedrijf, gevolgd door een rondleiding door de faciliteiten.

De discussies tijdens het bezoek gingen onder meer over innovatie, vorderingen op het gebied van alternatieve eiwitten en energietransitie, en de centrale rol van Hosokawa’s procesoplossingen daarin. De strategische betekenis van Hosokawa’s locatie in het oosten van Nederland en haar samenwerking met Oost NL werden ook onderstreept.

Droge en natte poeders

Hosokawa Micron B.V. viert dit jaar haar honderdjarig bestaan en is een wereldwijde leverancier van geavanceerde procesapparatuur en -systemen voor de mechanische en thermische behandeling van droge en natte poeders. Het bedrijf beschikt in Doetinchem over uitgebreide faciliteiten voor onderzoek en ontwikkeling, testen, productie, loonproductie en service.

Als voorloper in de industrie op het gebied van poedermengen, drogen en agglomeratie vinden de procesoplossingen van Hosokawa Micron toepassingen in uiteenlopende sectoren, waaronder chemie, mineralen, metalen, voedingsmiddelen, diervoeding, cosmetica, kernenergie, farmaceutica en kunststoffen.

Micron Group

Hosokawa Micron B.V., in 1923 opgericht door de heer J.E. Nauta als NAUTAMIX, heeft een rijke historie. In 1982 werd het bedrijf overgenomen door de Japanse Hosokawa Micron Group. Deze onderneming, met hoofdkantoor in Japan en genoteerd aan de beurs van Tokio, is een pionier in het leveren van procesoplossingen op het gebied van poeder- en deeltjestechnologie, evenals geblazen filmtechnologie. Het beschikt over een wijdvertakt netwerk van verkoop- en technologiefaciliteiten over de hele wereld.

Het bezoek van ambassadeur Minami aan Hosokawa Micron B.V. bevorderde niet alleen internationale samenwerking, maar benadrukte ook de cruciale rol van innovatie en samenwerking bij het vormgeven van de toekomst van industrieën. De uitwisseling van inzichten en ideeën is een bewijs van de sterke banden tussen Japan en Nederland op het gebied van technologische vooruitgang.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: