Kennisplatform voor Oost Nederland

Jasper Bouwmeester en Martin van der Sluis Starter en Ondernemer van het jaar 2017 Regio Zwolle

Geplaatst op 15 december 2017
Jasper Bouwmeester en Martin van der Sluis Starter en Ondernemer van het jaar 2017 Regio Zwolle

Jasper Bouwmeester van het in Zwolle gevestigde Fiberneering en Martin van der Sluis van PlasmaMade uit Staphorst hebben vanmiddag de awards voor Starter en Ondernemer van het jaar 2017 van de Regio Zwolle in de wacht gesleept. Dit gebeurde op het Regio Zwolle Congres, waar het publiek de uiteindelijk beslissende stem mocht uitbrengen.

Starter van het Jaar 2017
Fiberneering uit Zwolle, Jasper Bouwmeester Maakt unieke vezelversterkte kunststofproducten  voor o.a. vliegtuigen, industrie en medische toepassingen door 3D printtechniek. Na een studie in Delft uiteindelijk bij het PSP in Zwolle beland waar volop kennis en netwerk aanwezig is op het gebied van kunststof. De uptake door de industrie is positief en leidde tot de eerste veelbelovende opdrachten van gerenomeerde partijen. Heeft een uitgebalanceerd team van adviseurs en het lectoraat kunststoftechniek van Windesheim achter zich staan. Zijn internationaal groeipotentieel wordt alom geroemd. Staan er over 5 jaar Fiberneering productiecellen all over the world?

Ondernemer van het Jaar 2017
All round ondernemer die de keukensector als zijn playground ziet. Heeft al diverse innovaties gelanceerd en met plasmafilters de afgelopen 5 jaar de markt bestormd. Maakt een circulair product dat de recirculatiemarkt veranderd heeft. Reageert ermee op gewijzigde bouwbesluiten en nieuwe EPC normen in 2021 die een huis energieneutraal maar ook steeds dichter maken. Het revolutionaire filter dat naast luchtreiniging ook zorgt voor reiniging van pollen, virussen en bacterieën is reeds 50.000 keer verkocht. Door een uitgekiend marketing concept staat de prijs vast, wordt de groei gereguleerd en is marktbederf niet mogelijk.  Zet nu middels een carbonfilter zijn product nog breder in de markt. KISS (keep it stupid simple), gewoon knallen!

Genomineerden
Overige genomineerden waren Cloud Garden uit Zwolle en RYSST uit Zwolle in de categorie Starter van het jaar en 4Kids uit Heino en Zalsman uit Zwolle in de categorie Ondernemer van het jaar.

Criteria en vakjury
De ondernemers werden beoordeeld door de vakjury, bestaande uit Jeroen Zuidberg van Zuidberg Frontline Systems, Wiebbe Bonsink van HEBO Martiemservice, Yvo Hütte van Safety Group, Gido Frühling van Baker Tilly Berk, Edwin Peterman van HÆD en bestuurslid van MKB Regio Zwolle, onder aanvoering van juryvoorzitter Klaas Feenstra, directeur van Rabobank IJsseldelta en bestuurslid VNO-NCW Regio Zwolle. De vakjury werd ondersteund door jurysecretaris Lisa Heethaar van MKB Regio Zwolle. De vakjury heeft gekeken naar criteria als ondernemerschap, financiën, personeelsbeleid, groei, binding met de regio, innovatie en maatschappelijk verantwoord ondernemen. De stem van de vakjury telde voor 75% mee, die van het publiek voor 25%. De Ondernemer van het jaar Regio Zwolle 2017 wordt voorgedragen voor de Koning Willem I Prijs.

De verkiezing is een initiatief van VNO-NCW Regio Zwolle en MKB Regio Zwolle in samenwerking met Stichting Metropool Regio Zwolle.

Fotograaf: Theo Smits

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: