Kennisplatform voor Oost Nederland

Jetta Klijnsma draagt sociale ondernemers in de Achterhoek een warm hart toe

Geplaatst op 17 mei 2017
Jetta Klijnsma draagt sociale ondernemers in de Achterhoek een warm hart toe

Op 15 mei 2017 organiseerde MVO-platform bind! samen met een van haar founders, De Groenmakers, een bijeenkomst voor ondernemers in de Achterhoek die kansen willen creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Speciale gast op de bijeenkomst was staatssecretaris Jetta Klijnsma, die aan De Groenmakers het PSO 30+ certificaat uitreikte.

Zo’n 50 ondernemers kwamen maandag samen in Doetinchem voor een kijkje in de keuken bij founder De Groenmakers. Tevens werden ze getrakteerd op een voorstelling van theatergroep Laborijn. De bijeenkomst een feestelijk tintje door de komst staatssecretaris Klijnsma.

Directeur van De Groenmakers, Jan van Ulst, vertelde tijdens de bijeenkomst enthousiast over zijn ervaringen met het werken met de doelgroep. Vervolgens was het de beurt aan de doelgroep zelf, de theatergroep van Laborijn, een gezelschap dat bestaat uit mensen met een bijstandsuitkering en een WSW-dienstverband. Zij traden op met ‘Van zessen klaar’, een voorstelling vol persoonlijke verhalen over wat er met je gebeurt als je lang werkloos bent of werkt met een beperking.

“Wat de goeie werkgevers in ons land doen, die zeggen: kom maar op!”
Na de voorstelling was het woord aan staatssecretaris Jetta Klijnsma. De Groenmakers kreeg uit haar handen het PSO30+ certificaat uitgereikt, een certificaat bedoeld om organisaties met minimaal 30% van het personeel met een afstand tot de arbeidsmarkt zichtbaar te maken door een certificering.

De staatssecretaris was vol lof over de sociale ondernemers in de Achterhoek en in het bijzonder De Groenmakers: “Mensen gunnen om met hun eigen talenten te werken, dat is belangrijk. Je wilt heel graag dat de perspectieven er zijn, ook voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wat de goeie werkgevers in ons land doen, die zeggen: kom maar op! De Groenmakers is hier een heel mooi voorbeeld van.”

bind! staat open voor alle bedrijven en organisaties met MVO-ambities. Geïnteresseerden die zich als partner willen aansluiten kunnen zich aanmelden op de website.
Meer informatie over het PSO30+ certificaat is te vinden op de website.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: