Kennisplatform voor Oost Nederland

Jonge talenten starten traineeship inkoop in regio Twente

Geplaatst op 14 september 2023

Universiteit Twente, Hogeschool Saxion, de gemeenten Enschede en Hengelo en waterschap Vechtstromen hebben de handen ineengeslagen om een traineeship inkoop op te zetten. Aanleiding voor het initiatief was de krapte op de arbeidsmarkt rond publieke inkoop. Het traineeship staat in het teken van opleiden en kennismaken met verschillende organisaties uit de publieke sector. Uit een grote groep belangstellenden zijn 5 trainees geselecteerd die afgelopen week zijn gestart bij één van de organisaties.

De trainees zijn gestart met een introductieweek, waarbij ze iedere dag een van de deelnemende organisaties bezochten. Ze hadden meteen een bijzonder moment. Op 4 september was minister Dijkgraaf van OCW op werkbezoek bij Saxion. Tijdens dit bezoek werd aandacht besteed aan regionale samenwerkingen. Het traineeship is als één van de gespreksonderwerpen geselecteerd. De trainees mochten met de minister in gesprek. De week is op 8 september afgesloten bij de Universiteit Twente, met een officieel ondertekenmoment door de directies.

De duur van het traineeship is 2 jaar. In deze periode is een trainee drie keer voor een periode van acht maanden werkzaam bij één van de organisaties.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: