Kennisplatform voor Oost Nederland

JRE Taste of Origin Award voor Restaurant Lokaal

Geplaatst op 28 juni 2022
JRE Taste of Origin Award voor Restaurant Lokaal

Op zondag 26 juni is het werk van onze Chef Bjorn Massop van restaurant Lokaal in Doetinchem bekroond met de JRE Taste of Origin Award. Eerder werd zijn nominatie al bekend gemaakt vanuit JRE, samen met 9 andere jonge Europese restaurateurs. Gisteren werd in de avond bekend gemaakt dat Bjorn de award dit jaar op zijn naam mag schrijven.

“Respect voor de natuur is een van onze belangrijkste, voortdurende zorgen.” De bekroonde chef-kok Bjorn Massop van Restaurant Lokaal, Nederland, leeft in harmonie met zijn omgeving en is daar erg trots op. Bjorn serveert verse, duurzaam geproduceerde en ethisch verantwoorde ingrediënten en gaat tot het uiterste om de beste lokale en seizoensgebonden producten te vinden. JRE eert hem en Pommery, de sponsor van de award, voor hun toewijding aan duurzame ontwikkeling en bewustwording over hoe onze keuzes de wereld om ons heen beïnvloeden.

JRE-Jeunes Restaurateurs

JRE-Jeunes Restaurateurs is een vereniging van jonge restauranthouders en chef-koks met één gemeenschappelijk doel voor ogen: hun talent en hun liefde voor eten delen met gelijkgestemde personen. Inmiddels heeft JRE meer dan 350 restaurants en 160 hotels, verspreid over 15 verschillende landen. De chef-koks van JRE-Jeunes Restaurateurs combineren allemaal een grote passie voor eten met een uitstekende culinaire expertise, evenals een liefde voor lokale ingrediënten en een sterk gevoel voor traditie.

JRE Restaurant van het jaar

Vorig jaar werd restaurant Lokaal, gevestigd in Hotel Villa Ruimzicht, al uitgeroepen tot JRE Restaurant van het jaar 2021. Kort daarna ontving Bjorn Massop ook een Groene Michelinster, welke hij ook dit jaar heeft behouden. “In onze keuken beseffen wij dat wij verantwoordelijk zijn voor meer dan een lekker bord eten. Als chefs zijn we verantwoordelijk om ambachten in stand te houden, ook die van onszelf. Daarbij speelt het milieu een belangrijke rol. Het menu is geïnspireerd door de seizoenen en de vakmensen die ons dagelijks voorzien van hun mooiste producten. We werken nauw samen met agrariërs om ons heen. Eigenlijk zetten we de klok terug, maar op een moderne manier. Werken met oude technieken bijvoorbeeld, alle delen van een dier gebruiken, etc. Ik wil het hele cirkeltje rond hebben. Dat geldt ook voor kleine dingen, zoals serveerplateaus in hout van onze bossen.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: