Kennisplatform voor Oost Nederland

Jubileumeditie Accordeon & Harmonica dag

Geplaatst op 26 juni 2017
Jubileumeditie Accordeon & Harmonica dag

Voor de 10e keer organiseren Zorgboerderij de Piet in Enter en Folkloregroep De Brookmoaten uit Bornerbroek een Accordeon & Harmonicadag. Dit gezellige muzikale festijn voor jong en oud vindt dit jaar plaats op zondag 2 juli van 11:00 uur tot 17:00 uur aan de Voorbroeksweg 3 in het buitengebied van Enter (Ypelo).

Muzikaal festijn
Op de prachtige locatie van Zorgboerderij & Koffieschenkerij De Piet bestaat deze dag de mogelijkheid om zowel binnen als buiten sfeervolle muziek zélf te maken maar uiteraard er ook als luisteraar van te genieten. Tientallen muzikanten en vele honderden bezoekers uit de wijde omgeving maakten er voorgaande jaren een feest van. Het belooft ook dit jaar weer een bijzonder geslaagde dag te worden. Zo is het muziekterrein flink vergroot qua zit- en staplaatsen. Ook voor kinderen is er genoeg vertier; speeltoestellen, een ijscokar, springkussens en `s middags optredens van de bekende ballonnenkunstenaar Gerrit Pelle. Maar het draait deze dag uiteraard vooral om de harmonica- en accordeonklanken. De organisatie is dan ook zeer verheugd met optredens van onder andere De Schellevissen, Belzona en De Oostvaarders. Publiekstrekkers bij uitstek!

Sociaal karakter
Accordeon- & harmonica muziek wordt al sinds mensenheugenis gespeeld. Voor vele ouderen dan ook een muzikale herinnering aan het verleden. Speciaal voor deze doelgroep heeft de organisatie in samenwerking met Carint Reggeland Enter een uniek aanbod: een vijftigtal cliënten kunnen gratis gebruik maken van een haal- en brengservice naar de evenementlocatie bij De Piet in Enter. Tevens wordt hen koffie met appelgebak geserveerd! Zo is de Accordeon & Harmonica dag niet alleen een muzikaal festijn; ook krijgt het hierdoor een sociaal en maatschappelijk karakter.

Parkeren bij de Accordeon & Harmonicadag is gratis en kinderen mogen gratis het terrein op. Volwassenen betalen slechts € 2,- toegang. Met ruim 800 bezoekers vorig jaar hoopt de organisatie dit jaar tijdens de jubileumeditie een bezoekersrecord te vestigen, zonder afbreuk te doen aan de beleving van dit event.

Speciaal voor deze 10e jubileumeditie van de Accordeon & Harmonicadag is er een website gelanceerd. Ook op de social media is er genoeg te vinden over de Accordeon & Harmonicadag, o.a. leuke prijzenacties!

Kortom; een muzikaal uitje voor het gehele gezin!

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: