Kennisplatform voor Oost Nederland

Kaltenbach Benelux: “Wat wij neerzetten, staat!”

Geplaatst op 21 juni 2017
Kaltenbach Benelux: “Wat wij neerzetten, staat!”

“We zijn verantwoordelijk voor de service en verkoop van Kaltenbach-systemen in de Benelux”, vertelt Guus IJzereef, directeur van Kaltenbach Benelux. Met de hoofdvestiging in Hengelo en een servicevestiging in Bleiswijk krijgen de klanten een snelle en accurate dienstverlening. De Kaltenbach Groep, gevestigd in het Zuid-Duitse Lörrach, ontwikkelt en produceert machines en systemen voor het bewerken van staal, zoals bijvoorbeeld boren, frezen, zagen, snijden en het oppervlakte rijgen en conserveren met straal- en conserveringslijnen. “Zodra je in massa staal in vaste vorm wilt bewerken, hoort daar Kaltenbach bij.”

“We zijn een full-service center voor Kaltenbach-machines in de Benelux. Maar we zijn ook wereldwijd inzetbaar voor het verzorgen van inbedrijfstelling, het onderhoud van onze machines. Daarnaast dragen wij zorg voor onderhoud en instandhouding alsook  het refurbishen van de installed base machines van het voormalige APS. Die fabriek nam Kaltenbach rond 2000 over. Hoewel de machines al jaren oud zijn, werken ze nog prima. Met de kennis en kunde die wij in huis hebben, kunnen we deze machines optimaliseren voor de huidige wensen en eisen op het gebied van prestatie en veiligheid. We zorgen ervoor dat ze sneller en nauwkeuriger kunnen werken en verbeterde software krijgen. Binnen onze organisatie zitten mensen die deze machines – die wereldwijd verkocht zijn – van haver tot gort kennen.”

Duurzaam vakwerk
Het is volgens IJzereef meteen het bewijs hoe robuust de Kaltenbach-machines zijn. Want alles wat uit de Kaltenbach-fabrieken in Duitsland, Frankrijk en Nederland komt, is gemaakt volgens dezelfde kwaliteitskenmerken. “Onze producten gaan heel lang mee. Doordat we zulke degelijke machines bouwen en ze telkens aan nieuwe eisen en wensen kunnen aanpassen, kan dat ook. Wat wij neerzetten, staat. Voor 20 tot 30 jaar minimaal. We bieden duurzaam vakwerk voor de lange termijn.”

De Kaltenbach Groep heeft tien dochterbedrijven in lokale markten, waarvan ‘Benelux’ er één is. Verder werkt het met zo’n veertig agentschappen. “We maken productielijnen voor geautomatiseerd ver- en bewerken van staal, van vaak wel twee- tot driehonderd meter lang. Door de modulaire opbouw kunnen we ze volledig op de wensen en behoeften van de klant afstemmen. Onze medewerkers bezitten veel kennis van de markt en zijn leergierig: ze willen graag weten hoe de industrie in elkaar zit.”

Duurzame samenwerking
Niet alleen de machines van Kaltenbach zijn duurzaam, de fabrikant streeft ook naar een duurzame relatie met de klant. Kaltenbach Benelux BV is daar als serviceprovider voor machines en systemen een exponent van. “We leveren excellente service en aftersalessupport en verkopen gereedschappen en onderdelen. Daarnaast verzorgen we  de verkoop van machines in de Benelux markt. We willen desgevraagd onze klanten de zorg voor het machinepark volledig uit handen nemen.”

Kaltenbach Benelux  heeft in 2014 alle activiteiten van de voormalige firma APS (Automatische Positioneer Systemen), die zich richtte op staalbewerkingsmachines in de staalbouw overgenomen. Het ging dan om boor- en ponsmachines voor stalen profielen. “De profielboormachine die APS ontwikkelde, werd vaak ingezet in combinatie met een Kaltenbach-zaagmachine. Zo ontstond een automatische zaagboorstraat, waarbij ook de softwaresystemen aan elkaar werden gekoppeld. De zaagboorinstallaties werden wereldwijd verkocht. Een soortgelijke ontwikkeling resulteerde in een ponsknipstraat.”

De productie van de voormalige APS-machines werd verplaatst naar Duitsland, maar de kennis van de installed base bleef aanwezig in de Benelux. “De voormalige APS-medewerkers houden zich nog steeds bezig met het doorontwikkelen van de machinestuurprogramma’s Profiline en Multiline die in veel Kaltenbach-machines worden ingezet.”

“Ons portfolio bestaat uit systemen voor de verwerking en bewerking  van staal en systemen voor oppervlaktereiniging -en conservering. En dan hebben we het dus over de ontwikkeling, de bouw en het onderhoud.”

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: