Kennisplatform voor Oost Nederland

Kantoor huren volgens het Urban Business Building-concept

Geplaatst op 8 januari 2020

Het is een markant en aansprekend pand, daar aan de Demmersweg 3 in Hengelo. Maar het heeft ook heel lang vrijwel leeg gestaan. Dat is nu wel anders. Sinds Gilde Investors er in 2018 Urban Business Building (UBB) van maakte is het een levendig pand, vol zakelijke dynamiek. Bij UBB huren ondernemers een volledig gefaciliteerde kantoorruimte –  al vanaf twintig vierkante meter. Ook zijn er flexplekken te huur. Bijna wekelijks melden zich potentiële huurders die interesse hebben in dit vernieuwende concept.

“We zijn nu – na ruim anderhalf jaar – bezig om de laatste vierkante meters te verhuren. Dan hebben we in Hengelo vijfduizend vierkante meter verhuurd. Ook hebben we inmiddels twee locaties in Enschede geopend, beide aan de Marssteden. Zelfde concept, zelfde succes”, vertelt één van de eigenaren van Gilde Investors.

Uniek plug and play-concept

Wat UBB zo succesvol maakt? Het antwoord op die vraag is simpel: het unieke concept. “Ondernemers huren precies wat zij willen. Dat kunnen kale kantoren zijn die zij zelf nog moeten inrichten, maar ook compleet ingerichte kantoorkamers en kantoortuinen behoren tot de mogelijkheden”, vertelt Anthony Wychgel, die als interieurontwerper aan Gilde Investors verbonden is. “Wanneer een ondernemer bij ons een kantoorruimte of werkplek heeft gevonden zorgen wij ervoor dat dit op de afgesproken datum is ingericht, zodat hij direct aan het werk kan. Plug and play, laten we maar zeggen. We denken ook graag mee over de invulling van ruimtes, en houden daarbij waar mogelijk rekening met klantspecifieke wensen. Zo huren ondernemers kantoorruimte op maat in een moderne, sprankelende en inspirerende omgeving.”

All-in huren

“Ondernemers huren bij ons all-in: niet op basis van vierkante meters, maar op basis van het aantal werkplekken. De huur is inclusief koffie, thee en print- en parkeerfaciliteiten”, voegt officemanager Anneloes Lammerink toe. “Ook kunnen huurders gebruikmaken van diverse vergaderruimtes. En aan de Demmersweg is er ook een brasserie, de UBBrasserie, waar onze huiscateraar Catering Service Twente dagelijks lunch serveert. Daar ontmoeten huurders elkaar: het is het hart van het pand. Maar de brasserie biedt ook ruimte voor businessborrels, lezingen en vergaderingen. In juni vierden we hier nog met alle huurders uit Hengelo en Enschede ons éénjarig bestaan.”

Persoonlijke touch

“Wat ook anders is dan in veel andere kantoorcomplexen, is dat ons team daadwerkelijk in het gebouw aanwezig is”, gaat Lammerink verder. “Wanneer er iets is, kunnen huurders altijd bij ons binnenlopen.” Het is dus niet voor niets dat het Urban Business Building-concept zo aanslaat. Maassen van den Brink: “Onze huurders zijn dik tevreden – en wij dus ook. Er zijn zelfs al huurders die binnen ons concept zijn doorgegroeid naar een grotere ruimte. Ook dat kan: UBB groeit mee met de mogelijkheden en tarieven die passen bij de fase waarin een bedrijf zich bevindt. Door deze persoonlijke touch ontzorgen wij Twentse ondernemers – mkb’ers, maar ook zzp’ers – volledig, zodat zij zich op het ondernemen kunnen richten.”

Meer weten of interesse in een kantoorruimte bij UBB? Kijk dan op https://ubb.space/.

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: