Kennisplatform voor Oost Nederland

Karnieland komt naar Tetem!

Geplaatst op 21 augustus 2018

Tijdens het laatste weekend van augustus en het eerste weekend van september strijkt Karnieland neer in Tetem. De wereld van Karnieland werkt niet op grote motoren, maar op spierkracht. Zonder jouw inzet gaat de achtbaan niet, komen de botskarretjes geen meter vooruit en zijn er geen knuffels te winnen. Alle attracties worden door de mensen zelf gemaakt, met een eigen idee en een eigen handschrift. Elke vrijdag, zaterdag en zondag kun je onderdeel worden van Karnieland en kennis maken met de visies van de kunstenaars achter deze alternatieve doe-kermis. Er zijn poffertjes, Ladida Theata, Kop van Jut, Roller Coaster, B-B-B gun, Knuffels naaien, Gekke gok orgel, Kracht Aura Mulator en veel meer!

Wat ooit begon met het ‘spelletjes-veld’ tijdens het Enschedese Zuiderfestival, is in twee jaar tijd uitgegroeid tot een eigentijdse alternatieve ‘doe-kermis’ van een groep kunstenaars uit Enschede. Jong en oud kan hier weer actief zijn, dingen maken en in beweging zetten. Wie meedoet aan Karnieland wordt onderdeel van een doe- en spelspektakel. Een spel vol verschillende individuen en sferen, waar je wordt geprikkeld om mee te werken aan de belevenis en onderdeel wordt van het gesamtkunstwerk Karnieland. Dit laatste is een essentieel element; zonder jouw inzet gaat de achtbaan niet, komen de botskarretjes geen meter vooruit en zijn er geen knuffels te winnen. De wereld van Karnieland werkt niet op grote motoren, maar op spierkracht. Bij Karnieland is de wereld ongepolijst en gaan dingen kapot. Dat mag, want kapot is niet kapot. Kapot wordt gewoon weer gemaakt!

Karnieland wil de mensen verleiden tot doen en spelen. Een onbezonnen spel waar het ego op de proef wordt gesteld. Het roept bij kinderen en volwassenen het kinderlijke op en vraagt om los te laten en los te gaan. Het geeft verruiming voor een onderzoekende en kritische toekomst, maar bovenal ook plezier.

 

Data:
vrijdag 24 augustus
zaterdag 25 augustus
zondag augustus 26
vrijdag 31 augustus
zaterdag 1 september
zondag 2 september

Op alle dagen van 11:00 – 17:00 uur

Tip: neem muntgeld mee voor een aantal attracties

 

http://www.tetem.nl/portfolio/karnieland/

http://dekarnival.org/

 

Locatie: Tetem
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede

Openingstijden: maandag t/m zondag 11:00-17:00

Toegang: gratis

www.tetem.nl

facebook.com/Tetemkunst | twitter.com/tetemkunst | www.instagram.com/tetemkunst

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: