Kennisplatform voor Oost Nederland

Kartcentrum Zwolle feestelijk geopend door Formule 1-commentator Olav Mol

Geplaatst op 18 februari 2022
Kartcentrum Zwolle feestelijk geopend door Formule 1-commentator Olav Mol

Het compleet vernieuwde Kartcentrum Zwolle is feestelijk geopend. Bekend Formule 1-commentator Olav Mol, Wethouder Michiel van Willigen en eigenaar Christian Snoek gaven met een druk op de knop het startsein voor het raceseizoen op Kartcentrum Zwolle. “Na een intensieve verbouwing van het gehele complex is Kartcentrum Zwolle eindelijk weer open voor alle kartliefhebbers en toekomstige Formule 1-coureurs”, aldus Christian Snoek, eigenaar Kartcentrum Zwolle.

De kartbaan is 600 meter lang en door het rijden in de buitenlucht en op asfalt, waardoor karts sneller gaan dan op een binnenbaan, beleeft men het unieke Formule 1-gevoel. Kartcentrum Zwolle (voorheen Karba) is op maandag en van woensdag t/m vrijdag geopend van 10.00 uur – 17.00 uur en in het weekend van 09.00 uur – 18.00 uur. Voor meer informatie zie: https://www.kartcentrumzwolle.nl/

Binnen in de accommodaties hebben ook de nodige veranderingen plaatsgevonden. Het clubrestaurant is van de grond tot aan het plafond gerenoveerd. Er ligt een nieuwe vloer, de muren zijn opnieuw geverfd, er staat een nieuwe keuken en het terras is vergroot. Daarnaast beschikt het Kartcentrum over een nieuwe ruimte met een oppervlakte van 100m2: de Formule 1-meeting room. Aan de muren van de F1-meeting room hangen foto’s met legendarische momenten van bekende Formule 1-helden als Max Verstappen, Lewis Hamilton en Michael Schumacher. De ruimte wordt o.a. gebruikt voor bedrijfsmeetings en -evenementen, verjaardagen, kinderfeestjes en vrijgezellenfeesten. De ruimte beschikt over speciale geluidssystemen die gebruikt worden tijdens vergaderingen of presentaties. 

Kartcentrum Zwolle 

Kartcentrum Zwolle (voorheen Karba) Is een outdoor kartbaan gelegen aan de Heinoseweg 10B. Onlangs is het complex geheel opgeknapt en is er fors geïnvesteerd in nieuwe huurkarts, tijdwaarneming, kerbstones en natuurlijk echte F1-startlampen. De kartbaan wordt door vele enthousiaste race liefhebbers bezocht die eenvoudig een kart kunnen huren. Ook voor kinderfeestjes, bedrijfsfeesten etc. is dit een ideale plek.

We hebben de afgelopen vier maanden ontzettend hard gewerkt aan het vernieuwde Kartcentrum Zwolle”, aldus de trotse Christian Snoek, eigenaar Kartcentrum Zwolle. “Ik ben heel blij met het eindresultaat en ik hoop dat veel kinderen (en volwassenen natuurlijk ook) zich hier even als Max Verstappen wanen. Met alle aspecten hebben we rekening gehouden om de Formule 1-sferen zo goed mogelijk door te voeren. Alle Formule 1-helden zijn ooit begonnen op de kartbaan. De kartsport is daarom een hele belangrijke factor in de carrière van coureurs. Met het kampioenschap van Max Verstappen is het karten alleen nog maar populairder geworden en staan veel kinderen al te popelen om de vernieuwde baan op te gaan. Vanaf vandaag is het dan eindelijk zover. Ik kijk uit naar een mooi seizoen en wens iedereen veel kartplezier!”

Vernieuwd Kartcentrum Zwolle

Het gehele complex van Kartcentrum Zwolle heeft een uitgebreide verbouwing ondergaan, het circuit en de accommodaties zijn onder handen genomen. Voor het unieke Formule 1-gevoel is de buitenbaan opnieuw geasfalteerd en is 40% breder gemaakt wat meer mogelijkheden tot inhalen biedt. Om veiligheid te garanderen heeft het circuit ook ruimere uitloopstroken gekregen. Verder heeft het circuit een kombocht, vernieuwde pitstraat, echte kerbstones, Formule 1-startlampen en een tijdwaarnemingssysteem. 

Foto: Thomas Bakker

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: