Kennisplatform voor Oost Nederland

Kasteel De Essenburgh overgenomen door EHM Group

Geplaatst op 17 maart 2023
Kasteel De Essenburgh overgenomen door EHM Group

Met de overname van Kasteel De Essenburgh kondigt EHM Group de tweede acquisitie van dit kwartaal aan. Vorige maand nog werd de inlijving van een ander kasteelhotel – Engelenburg in Brummen – bekendgemaakt.

Dat er opnieuw een monumentaal bedrijf onder de vleugels van EHM Group komt is geen toeval. “Wij hebben een passie voor bijzondere gebouwen en de mogelijkheid die deze bieden om er een unieke sfeer te creëren. Zo’n uitstraling is met een modern gebouw vaak moeilijk te evenaren. We zijn daarom erg trots dat we met Kasteel De Essenburgh opnieuw een uniek hotel aan ons portfolio kunnen toevoegen”, zegt Bas Tolmeijer, Managing Director van EHM Group.

EHM Group neemt Kasteel De Essenburgh over van het Harderwijkse ondernemerspaar Jos en Angela Baars. “Wij hebben het prachtige bedrijf geëxploiteerd sinds 2010 en met veel liefde omgebouwd van trainingsinstituut tot een heerlijke pleisterplaats waar je ontspannen kunt recreëren, een onvergetelijke bruiloft kunt geven en inspiratievol kunt vergaderen. “Het exploiteren van de Essenburgh en onze andere locatie in Harderwijk (Hotel Baars) hebben we altijd goed kunnen combineren. We willen de komende jaren echter de volledige focus kunnen hebben op ons andere hotel om daar de gewenste groei ambitie te kunnen waarmaken”, aldus Jos Baars. Toen we in gesprek kwamen met Bas en zijn onderneming voelde het meteen goed. Wij hebben met een warm gevoel de sleutel aan EHM Group overgedragen”, aldus Jos Baars.

Het oudste deel van het 22 hectare grote landgoed, dateert uit 1641. Het huidige Kasteelhotel omvat 37 kamers & suites, een restaurant, een kelderbar, terrassen en diverse conferentie- en feestzalen. De nieuwe eigenaar heeft ambitieuze plannen. “Allereerst willen we een flinke upgrade doorvoeren in het interieur, de kamers en de food & beverage outlets van De Essenburgh. Daarnaast willen we de synergie met het nabijgelegen Veluwe Hotel De Beyaerd optimaliseren. In beide bedrijven zullen we fors investeren om daarmee nieuwe segmenten te kunnen bedienen. De transformatie moet over drie jaar gereed zijn. Dan staat er een hotel dat zich op gebied van gastvrijheid en gastronomie met de top van Nederland kan meten”, zo besluit Bas Tolmeijer.

De dagelijkse leiding van Kasteel De Essenburgh is in handen van hotelmanager Jasper Ebbink onder aansturing van Director of Operations Wouter Dekker. Jasper vervulde tot zijn overstap dezelfde positie in Veluwe Hotel De Beyaerd.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: