Kennisplatform voor Oost Nederland

Kick off Deventer Jan Terlouw Lezing op 15 december 2017 in Deventer Schouwburg

Geplaatst op 15 november 2017
Kick off Deventer Jan Terlouw Lezing op 15 december 2017 in Deventer Schouwburg

De rol van maatschappij en politiek in een noodzakelijk duurzame wereld is voor Jan Terlouw een belangrijk onderwerp. Dit gedachten goed ligt ten grondslag aan het initiatief om een jaarlijks terugkerend evenement te organiseren waarin twee sprekers hun visie geven op de wereld van morgen. Jan Terlouw opent op 15 december met zijn eigen lezing, de eerste editie van de Deventer Jan Terlouw Lezing. Hij nodigt voor deze avond zijn kleindochter Laura Faber uit om te reflecteren op het thema.

Touwtje uit de brievenbus…
Ter ere van zijn 85e verjaardag gaf Jan Terlouw op 1 december 2016 een speech  in de Wereld Draait Door. Dit “Touwtje uit de brievenbus” pleidooi  raakte en roerde velen.

Een gedachtengoed dat meer verdiend dan 7 minuten zendtijd en vraagt om een jaarlijks terugkerend evenement. Dit vormde de grondslag voor de nog op te richten Stichting Deventer Jan Terlouw lezing door de initiatiefnemers Tauw Group, Gemeente Deventer, Deventer Schouwburg en Cleantech Regio.

Deventer Jan Terlouw lezing
Het doel van de Deventer Jan Terlouw lezing is:  Vormgeven aan het gedachtengoed van Jan Terlouw en een dialoog tot stand brengen tussen verschillende generaties en zo toehoorders te inspireren om tot actie over te gaan. “We kunnen niet langer wachten”.

Op deze manier worden maatschappelijk relevante thema’s als duurzaamheid, de staat van het land en het nemen van verantwoordelijkheid in een snel veranderende samenleving uitgediept,  in historisch perspectief geplaatst en letterlijk op het podium geplaatst.

Kick off 2017
Jan Terlouw opent met zijn eigen lezing op vrijdag 15 december 2017, aan de vooravond van het Deventer Dickens Festijn, het feest waar arm en rijk samenkomen in de periode van het licht in de duisternis. Jan Terlouw nodigt voor deze avond één jonge spreker uit die hem aanvult in zijn thema. Hij heeft ervoor gekozen om zijn kleindochter Laura Faber het woord te geven. De locatie is de Grote Zaal van de Deventer Schouwburg.

De ambitie, de toekomst
De Stichting Deventer Jan Terlouw lezing i.o. is een project van tenminste 10 jaar. Na het uitspreken van de lezing draagt Jan Terlouw de hoofdspreker voor de 2e editie 2018 voor.

Naast de jaarlijkse lezing zal een groep van 40 future leaders uit Oost Nederland geformeerd worden. Aan hen wordt gevraagd iedere week op maandag 12.00 uur on stage, online en offline te reflecteren op het gedachtengoed van Jan Terlouw en de lezing van dat jaar.  In aanloop naar de decemberlezing ontmoeten de toekomstige sprekers de groep van 40 future leaders en  gaan zij samen  in gesprek.

Vastlegging
Jaarlijks wordt een boek uitgebracht met de teksten van de lezing en bijdragen van de future leaders, dat gratis beschikbaar is voor de bezoekers van de lezing en verkrijgbaar is in de boekhandel. De eerste editie is vanaf 16 december verkrijgbaar en kost € 7,50.

Kaarten reserveren:
Kaarten reserveren voor de Kick off Deventer Jan Terlouw Lezing op vrijdag 15 december 2017 kan via www.deventerschouwburg.nl. Prijs per kaart € 15,–.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: