Kennisplatform voor Oost Nederland

Koninklijke Landmacht vormt strategisch partnerschap met Thales voor ondersteuning van de Bushmasters

Geplaatst op 15 mei 2018

De Nederlandse overheid heeft opnieuw het vertrouwen in de beschermende voertuigen van Thales getoond. Op 26 april 2018, op het hoofdkantoor van Van Halteren Metaal (VHM), werd een In-Service Support-contract voor zes jaar getekend om de bewezen beschikbaarheid en  uitstekende prestaties van de Nederlandse Bushmasters verder te perfectioneren.

Bushmaster-voertuigen zijn al meer dan 10 jaar in dienst bij het Nederlandse leger. In het Midden-Oosten hebben deze voertuigen hun reputatie waargemaakt. Hier bleken de hoogwaardige bescherming, mobiliteit en gevechtsdoeltreffendheid van het voertuig cruciaal te zijn bij het redden van vele levens.

Het In-Service Support-contract dat is getekend, omvat de technologieoverdracht vanuit Australië naar Nederland.  Zo bouwt Van Halteren Metaal expertise op voor het onderhoud van de Bushmaster.  Dit contract combineert de kennis en kunde van Thales als producent en VHM’s specialisme in preventief onderhoud. Doordat VHM de mogelijkheid heeft om lokaal reparatiemogelijkheden te benutten,
wordt er gezorgd voor optimale beschikbaarheid van de Bushmaster.

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: