Kennisplatform voor Oost Nederland

Koninklijke Woudenberg en Hoogheemraadschap van Delfland tekenen overeenkomst

Geplaatst op 21 maart 2016
Hoogheemraadschap van Delfland en Koninklijke Woudenberg tekenen overeenkomst

Op woensdag 16 maart hebben de dijkgraaf van het hoogheemraadschap van Delfland, de heer van Haersma Buma en de directeur van Koninklijke Woudenberg, de heer Camps de realisatieovereenkomst getekend voor de renovatie van het hoofdkantoor van het hoogheemraadschap.Het project omvat de renovatie van het gehele gebouw. Behalve dat het pand naar de eisen en comfort van de huidige tijd wordt gebracht, is de structuur van het pand ook onder de loep genomen. Door het openbreken van een veelheid aan elkaar geschakelde ruimtes, ontstaat er een heldere en eenduidige structuur in het pand die meer ruimte biedt voor flexibele werkplekken.

Structuur
Het project omvat de renovatie van het gehele gebouw. Behalve dat het pand naar de eisen en comfort van de huidige tijd wordt gebracht, is de structuur van het pand ook onder de loep genomen. Door het openbreken van een veelheid aan elkaar geschakelde ruimtes, ontstaat er een heldere en eenduidige structuur in het pand die meer ruimte biedt voor flexibele werkplekken.

Monumenten
Een deel van het gebouw heeft hoog monumentale waarde. Het oudste deel van het gebouw dateert van ca. 1530 met als oorspronkelijke functie een woonhuis. Sinds 1645 is het de zetel van het Hoogheemraadschap van Delfland. De ervaring van Koninklijke Woudenberg met het werken in en aan monumenten is groot, zodat behoud van het monumentale karakter gewaarborgd is.

Het pand is reeds leeg; de medewerkers van het hoogheemraadschap zijn verhuisd naar een tijdelijke locatie. Koninklijke Woudenberg is vanaf heden gestart met de werkzaamheden. Het komende jaar zullen medewerkers van Koninklijke Woudenberg in nauwe samenwerking met Unica de renovatie met zorg uitvoeren, opdat het gebouw naar verwachting in juli 2017 weer heropend kan worden.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: