Kennisplatform voor Oost Nederland

Koploperproject Overijssel van start

Geplaatst op 7 februari 2023
Koploperproject Overijssel van start

Op 24 januari kwamen elf bedrijven bijeen voor de kick-off van het eerste Koploperproject in Overijssel. IJssel Technologie stelde hiervoor hun locatie ter beschikking. Een mooie groep Koplopers, vooral uit de maakindustrie, maar ook bijvoorbeeld een schoonmaakbedrijf, drukkerij en een golfbaan. Tijdens de kick-off maakten ze kennis met elkaar en het Koploperteam Overijssel. Ze kregen alle ins en outs te horen van het project, waarin ze dit jaar samen met elkaar aan de slag gaan met (verder) verduurzamen.

In november was er al een duurzaamheidsmiddag waarbij gesproken werd over het organiseren van het eerste Koploperproject in Overijssel. Bij deze gelegenheid werd ook Wmkb (Waardenvol MKB) gelanceerd, een nieuw onderdeel van participatiemaatschappij Wadinko uit Zwolle. In samenwerking met DZyzzion is daarna het Koploperproject opgezet. De provincie Overijssel was ook positief over de aanpak van dit project. Ze bleken bereid om het te ondersteunen door de helft van de deelnamekosten voor de eerste 20 Koplopers voor haar rekening te nemen.

De Koplopers worden begeleid door Jaap de Vries van DZyzzion/Koploperproject, Harry Mengers, zelfstandig adviseur en Esther Jansen van Wmkb. Zij stelden zich kort voor, gevolgd door een creatieve voorstelronde door de Koplopers zelf. Dit zijn ze: · Aberson, Zwolle · Aebi Schmidt Nederland B.V., Holten · B+K Alusystemen b.v., Zwolle · Eshuis B.V., Dalfsen · EuroMouldings BV, Nijverdal · Hawo B.V., Rijssen · Hooge Graven Golfclub, Ommen · IJssel Technologie BV, Zwolle · Novon Beheer BV, Zwolle · Robertpack Industrial & Packaging Equipment B.V., Zwolle · TenCate Outdoor Fabrics BV, Nijverdal

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: