Kennisplatform voor Oost Nederland

Kuster Olie gaat in Groenlo een nieuw multifunctioneel tankstation bouwen.

Geplaatst op 2 augustus 2018

De locatie krijgt een uitgebreid aanbod van brandstoffen, een truck- en carwash centrum en een ruime shop. Als alles volgens planning verloopt, gaat het tankstation in eind 2018 open.

Kuster Olie wilde al geruime tijd een vestiging in het Gelderse Groenlo. Het schreef dan ook in op een aanbesteding voor het perceel, dat vlakbij een afrit van de N18 ligt. Er is gekozen voor een station met een afwijkend uiterlijk. De nieuwe locatie vormt de poort naar Groenlo. Een standaard tankstation-uitstraling had dan ook niet de voorkeur.

De vestiging wordt uitgebaat onder de eigen Kuster Olie-vlag en er komen tal van voorzieningen. Het station gaat onder meer beschikken over een truckwash, een carwash, een uitgebreide shop met werkplekken, een loungeruimte en een drive thru voor broodjes. Het terrein biedt daar ook ruimte voor, met zo’n tienduizend vierkante meter.

Eén van de voorwaarden om de aanbesteding te kunnen winnen, was dat er veel aandacht was voor duurzaamheid op het tankstation. Daarom komt er vulpunt voor groengas en worden er meerdere laadpalen voor elektrische auto’s geplaatst.

Daarnaast overweegt Kuster Olie om op termijn waterstof aan te bieden in Groenlo. De brandstofdispensers worden dusdanig vormgeven, dat slechts een paar aanpassingen nodig zijn om het tanken van waterstof mogelijk te maken.

Kuster Olie zal het nieuwe tankstation op het Bedrijvenpark Laarberg te Groenlo deels financiëren door crowd-funding. Investeren in het tankstation kan al vanaf 250 euro, bewoners en bedrijven van de gemeente Oost Gelre en Berkelland hebben voorrang. Tevens zal Kuster Olie potentiële klanten een pakket aan te bieden om duurzame mobiliteit mogelijk te maken, hiervoor wordt gedacht om via een lease bedrijf auto’s op Groengas, elektra en evt. waterstof aan te bieden.

Kuster Olie wil in de regio zijn klanten creëren d.m.v. innovatieve oplossingen.

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: