Kennisplatform voor Oost Nederland

Kwaliteit bevestigingsmaterialen tegen een scherpe prijs

Geplaatst op 21 juni 2017
Kwaliteit bevestigingsmaterialen tegen een scherpe prijs

Van doorsteek-en slagankers tot nagelankers, het is slechts een kleine greep uit het uitgebreide assortiment mechanische en chemische bevestigingsmaterialen van Hekatech. Al bijna 30 jaar is het bedrijf voor ijzerhandelaren een belangrijke toeleverancier in bouwkundige en civieltechnische constructies.

Sinds januari dit jaar is Hekatech gevestigd op bedrijventerrein De Greune in Haakbergen. Het nieuwe pand biedt ruimte voor een vergaderruimte, kantoor, kantine en een groot magazijn. Gerard Analbers is de drijvende kracht achter de succesvolle groothandel in bevestigingsmaterialen. Met bijna 30 jaar ervaring nam hij tien jaar geleden het bedrijf over van zijn toenmalige compagnon. “We importeren rechtstreeks verankeringen in beton en steen van met name het Duitse merk MKT, een bedrijf met hoogwaardige producten. Mede hierdoor kunnen we een scherpe prijs bieden.” Naast staalverzinkte bevestigingen levert de firma thermischverzinkte, roestvrijstalen en HCR stalen materialen. Alle verankeringen zijn voorzien van Europese goedkeuringscertificaten, wat steeds meer een vereiste is. De kracht van het bedrijf is de jarenlange ervaring en kennis én de kleine omvang. Gerard: “Hierdoor zijn we flexibel. Klanten waarderen ons om ons professionele advies en de leveranciers om onze betrokkenheid. We kunnen razendsnel schakelen. Bij een spoedorder spring ik zelf in de auto.”

Maatwerk dienstverlening
Materialen voor geluidsschermen, de eerste ring van het FC Twentestadion, stoeltjes op Schiphol, het zijn slechts enkele voorbeeldprojecten waarin de producten van Hekatech zijn verwerkt. Het werk van Hekatech gaat veel verder dan de verkoop van ankers. “We denken mee met de klant, assisteren bij constructieve berekeningen en we leveren maatwerk”, vertelt zoon Jarno. “We proberen oplossingen te vinden voor vraagstukken en zijn altijd bezig onze dienstverlening te verbeteren. Het werken met het efficiënte softwareprogramma SAP bijvoorbeeld scheelt zowel de klant als ons tijd. De klant heeft binnen een paar minuten een offerte, afspraken en voorraden zijn duidelijk en transparant en we leveren snel, binnen drie dagen.”

Stabiele markt
De naambekendheid van Hekatech blijft groeien en de heren ervaren dat de behoefte aan kwaliteitsankers toeneemt. “Afnemers besparen uiteindelijk geld door te kiezen voor een betere techniek”, is de overtuiging van de heren. Gerard: “De markt voor verankeringen is stabiel, maar uiteraard houden we alle ontwikkelingen in de gaten. Er is veel aandacht voor het verduurzamen en hergebruik van beton. Er zijn proeven met een andere samenstelling van beton, met dunner beton. De ontwikkelingen gaan alleen niet snel en het blijkt lastig om dit door te voeren. En uiteindelijk moet het toch verankerd worden nietwaar?”

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: