Kennisplatform voor Oost Nederland

Laat de jeugd warm lopen voor technologie

Geplaatst op 9 november 2023
Laat de jeugd warm lopen voor technologie

Tot en met 10 november 2023 staat Almelo in het teken van technologie, bouw, logistiek & transport, installatie, metaal, chemie, ICT, gezondheid, film & ontwerp, en nog veel meer. De Week van de Technologie heeft als doel om jongeren kennis te laten maken met de boeiende wereld van technologie en technische beroepen. Dit initiatief is het resultaat van een vruchtbare samenwerking tussen de gemeente Almelo en diverse technologiebedrijven in de regio.

De technologische sector speelt een steeds grotere rol in ons dagelijks leven. Daarom is het van essentieel belang om de jeugd al op jonge leeftijd enthousiast te maken voor technologie en technische vakgebieden. Dit is urgent gezien het tekort aan goed opgeleide vakmensen en technici, een tekort dat alleen maar groter wordt door de toenemende impact van technologie in onze samenleving.

De Week van de Technologie biedt jongeren uit groep 7 en 8 van basisscholen de kans om bedrijven in Almelo te bezoeken en op een interactieve manier kennis te maken met technologie, logistiek & transport, bouw, chemie, plastic, metaal en meer. In deze veertiende editie worden de ogen van kinderen geopend voor de boeiende wereld van technologie en de vele carrièremogelijkheden die dit vakgebied te bieden heeft.

Technologie door de ogen van kinderen

Tijdens de Week van de Techniek worden er tientallen bedrijfsbezoeken georganiseerd, waar kinderen zelf kunnen ervaren hoe interessant en inspirerend bedrijven in Almelo zijn. Ze krijgen een kijkje achter de schermen en ontdekken welke beroepen er allemaal mogelijk zijn binnen de technologische sector.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: