Kennisplatform voor Oost Nederland

Laatst kans om nominaties in te zenden voor de Cultuurprijs Overijssel 2024

Geplaatst op 14 maart 2024
Laatst kans om nominaties in te zenden voor de Cultuurprijs Overijssel 2024

In 2023 wonnen Theatergroep De Jonge Honden en fotograaf Isabelle la Poutré ieder 10.000 euro, als winnaars van de Cultuurprijzen Overijssel. De nominatieperiode voor 2024 zijn nog precies één week open: tot vrijdag 15 maart kan iedereen nominaties inzenden zodat kunstenaars kans maken op de prijzen!

De Cultuurprijs Overijssel is bedoeld voor makers uit Overijssel die de afgelopen tijd hebben verrast, geprikkeld of geraakt. Alle inzendingen worden besproken en daaruit komen twee winnaars. Naast de geldprijs, stellen de winnaars ook het programma samen van de uitreiking in september. Op 16 september openen we daarmee het nieuwe culturele seizoen in Overijssel.

Overijssel: laat van je horen

Inmiddels hebben we al veel nominaties mogen ontvangen, maar omdat het bestuur zich alléén buigt over de ingezonden nominaties, willen we iedereen oproepen om gebruik te maken van de laatste week om kandidaten in te sturen! Laat ons weten waarom juist jouw favoriet in aanmerking komt voor de Cultuurprijs Overijssel of de Cultuurtalent van het jaar. Iedereen kan kandidaten aandragen, of je nu kenner bent of gewoon helemaal fan bent van een Overijssels talent. 

Nomineren kan tot vrijdag 15 maart 2024

We zoeken kandidaten in de breedste zin van cultuur: van muziek, theater, dans, beeldende kunst, fotografie, video en film, literatuur. architectuur, amateurkunst, beeldende kunst tot aan cultuurhistorie, design, vormgeving en letteren. Het bestuur beoordeelt alle nominaties en vraagt daarnaast externe adviseurs uit het werkveld om mee te denken vanuit hun kennis en expertise om zo tot een weloverwogen keuze te komen.

And the winner is….

De bekendmaking van de winnaars van de beide cultuurprijzen volgt in april. Op 16 september 2024 reiken we de cultuurprijzen uit tijdens een feestelijke avond in Theater de Spiegel in Zwolle. Het programma van de uitreiking wordt samen met de winnaars gemaakt en staat volledig in het teken van kunst en cultuur in Overijssel én de beide winnaars in het bijzonder. Een jaarlijks hoogtepunt voor cultureel Overijssel!

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: