Lage Bothof in ontwikkeling: 54 nieuwe huurwoningen

29 augustus 2019 Industrie

In de wijk Lage Bothof gebeurt veel. Het winkelcentrum wordt vernieuwd, 100 appartementen worden gebouwd door De Woonplaats en nu presenteert de woningcorporatie samen met bouwbedrijf Van Wijnen uit Eibergen de plannen voor nog eens 54 nieuwe eengezinswoningen tussen de zuidzijde van de Lage Bothofstraat en de Lipperkerkstraat.

Een duurzaam ontwerp
De aanbesteding is afgerond en de handtekeningen zijn gezet: Van Wijnen gaat de bouw van 54 woningen realiseren, en zet voor de 50 eengezinswoningen de geïndustrialiseerde woonoplossing van Fijn Wonen in. Er worden 34 woningen met twee slaapkamers gebouwd en 16 woningen met drie slaapkamers. Daarnaast worden vier patiowoningen gebouwd. De woningen worden zeer duurzaam en gasloos! De woningen zijn dus all-electric en krijgen allemaal vloerverwarming. Door middel van zonnepanelen wordt er elektriciteit opgewekt voor verwarming, warm tapwater en de gebouwgebonden installaties. De woning heeft een lucht-water warmtepomp en een WTW installatie voor een optimale ventilatie.

Architectuur
Met dit plan wordt feilloos aangesloten met de bestaande omliggende bebouwing, waarbij een binnengebied wordt gecreëerd met een rustige ruimtelijke woonbeleving. De woningen grenzen hier aan een mooie groene laan, waar de auto te gast is. In het binnengebied ontstaat er zo een plek met een eigen identiteit, terwijl langs de omliggende straten de nadruk ligt op het aansluiten bij de bestaande aanliggende bebouwing.

Start verhuur
Op dinsdagavond 27 augustus zijn belangstellenden voor deze woningen geïnformeerd over het plan. Deze werd door honderd belangstellenden zeer enthousiast ontvangen. Op donderdag 29 augustus vanaf 18:00 uur verschijnt de woningadvertentie voor de 50 eengezinswoningen Lage Bothof op de website van De Woonplaats. Belangstellenden kunnen hierop reageren en op basis van loting worden de sociale huurwoningen met een netto huurprijs tot € 720,- toegewezen. De vier patiowoningen worden in een later stadium verhuurd.

Bouwproces en bewonersparticipatie
Het plan van bouwbedrijf Van Wijnen is door belangstellenden voor deze woningen en De Woonplaats als beste beoordeeld. Door een slimme productiemethode in eigen beheer is Van Wijnen met Fijn Wonen in staat snel en duurzaam goede woningen te leveren.

Kant-en-klaar wonen, noemen ze dat. De kant-en-klare woningen maken Fijn Wonen voorloper op het gebied van duurzaamheid én zorgen ervoor dat ze snel te werk kunnen gaan. Het bouwproces start niet op locatie, maar in hun eigen fabriek. Vanaf het voorjaar 2020 verwachten we de eerste woningen al op te leveren.

Zo blijft er alle tijd over om de woning af te stemmen op de persoonlijke wens van de huurder. Zo kiezen zij zelf waar ze komen te wonen en kunnen zij keuzes voor keuken, badkamer en toilet maken. Deze vorm van bewonersparticipatie vinden Van Wijnen, Fijn Wonen en De Woonplaats allen van onschatbare waarde en daar werken zij dus intensief aan samen.