Kennisplatform voor Oost Nederland

Landelijke Logistiekdag in 2022 naar Zwolle

Geplaatst op 5 april 2021
Landelijke Logistiekdag in 2022 naar Zwolle

In maart 2022 vindt de landelijke Logistiekdag plaats in Zwolle. Het congres werd dit jaar online gehouden en vond het jaar daarvoor plaats in Arnhem. Regio Zwolle groeit uit tot de 4e economische topregio van Nederland. De havenregio Port of Zwolle met multimodale verbindingen speelt daarbij een cruciale rol als motor van de regionale economie. Met de komst van het congres naar Zwolle wordt de belangrijke logistieke ligging van Regio Zwolle binnen Nederland bevestigd, dat beaamt ook Jeroen van den Ende, Managing Director van Port of Zwolle: “We moeten als Port of Zwolle een goede voedingsbodem creëren voor bestaande en potentiële bedrijven.”

Logistiekdag

Op de Logistiekdag komen landelijke spelers bijeen die het logistieke speelveld veranderen op het gebied van verduurzaming, mensen en digitalisering. Toonaangevende sprekers uit de logistieke branche gaan in op duurzame ketensamenwerkingen en een weerbare supply chain. Daniëlle Schönhage, Directeur Management Producties: “Op de Logistiekdag is het niet alleen zenden, maar juist ook de interactie opzoeken met elkaar. We staan voor grote logistieke uitdagingen en opgaven, die we alleen door samenwerking om kunnen zetten tot succes. Over hoe we dit aanpakken, kunnen we veel van elkaar leren.”

Gezamenlijke lobby en ambassadeurs Regio Zwolle

Dat dit congres naar Zwolle komt is niet voor niets: de ambitie van Regio Zwolle om 4e economische topregio van Nederland te worden, vraagt om een sterke logistieke sector. De regio beschikt hier al over, maar zoekt constant naar manieren om dit verder te versterken. De komst van dit landelijke congres onderstreept dat. Door middel van een samenwerking tussen Port of Zwolle, Oost NL en MarketingOost wordt gekeken naar passende congressen om het imago van de regio als logistieke hub uit te dragen en verder te versterken. Kitty Onder de Linden, Accountmanager Stad en Regio Zwolle bij MarketingOost: “Dit is een voorbeeld van hoe onze regio functioneert. Door een gezamenlijke lobby versterken we met elkaar de regio en haken we sprekers en kennispartners uit onze regio aan op deze congressen. Daar dragen ambassadeurs zoals Jeroen van de Ende sterk aan bij”.

Port of Zwolle: sterk vestigingsklimaat voor logistieke ondernemers

Port of Zwolle is het logistieke knooppunt van Noordoost Nederland. Met multimodale verbindingen ligt Port of Zwolle gunstig ten opzichte van de North Sea – Baltic corridor en is de verbinding tussen de grote zeehavens Rotterdam, Amsterdam en Antwerpen en het gelegen achterland, Noord-Europa en de Baltische Staten. Met de verbreding en verdieping van de sluis bij Kornwerderzand wordt Port of Zwolle een diepinlandse zeehaven en daarmee bereikbaar voor shortsea.

De bedrijven die gevestigd zijn in Regio Zwolle doen het goed. Velen daarvan kijken naar uitbreiding en vernieuwing en dat geeft de regio weer een impuls. Jeroen van den Ende: “Het is goed om te zien dat de bedrijven blijven groeien en hier op deze grond investeren in vernieuwingen. Het zijn veelal familiebedrijven. Deze staan erom bekend dat ze zich richten op een duurzame toekomst en ze investeren veel.” Regio Zwolle wil niet alleen een goed klimaat bieden voor de huidige bedrijven, maar ook graag nieuwe bedrijven aantrekken.

Congresregio Zwolle: sterke regio voor logistieke events

MarketingOost is met Congresregio Zwolle de toonaangevende partij op het gebied van zakelijk toerisme naar Regio Zwolle. Het richt zich op het aantrekken van beeldbepalende congressen in de topsectoren van de regio waaronder e-commerce en logistiek. “Bijzonder en mooi om juist in deze tijd toch weer perspectief te zien voor live bijeenkomsten in de toekomst” aldus Kitty Onder de Linden.

4e economische topregio Zwolle

Regio Zwolle is een licht bestuurlijk samenwerkingsverband tussen 22 gemeenten, 4 provincies, ondernemers en onderwijs. Door deze samenwerking is Regio Zwolle de grootste groeiregio van Nederland buiten de Randstad én hard op weg om haar ambitie waar te maken om in 2030 de 4e economische topregio van Nederland te zijn.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: