Kennisplatform voor Oost Nederland

Zij laten zien dat hét kan: de honderd duurzaamste jonge koplopers van Nederland

Geplaatst op 12 juni 2017
Zij laten zien dat hét kan: de honderd duurzaamste jonge koplopers van Nederland

De lijst met de honderd duurzame jonge koplopers wordt op vrijdagavond 9 juni feestelijk gelanceerd tijdens het bekendmakingsevenement van de Duurzame Jonge 100 van 2017 bij de Circular EXPO in Hoofddorp. Zij laten samen zien dat duurzaamheid nú al mogelijk is.

DJ100 Experience & Bekendmaking
Na een intensieve zoektocht en pittige selectie is de jury eruit welke jonge koplopers komend jaar in de DJ100 staan. Vanavond wordt de lijst feestelijk gelanceerd. Naast de kersverse DJ100’ers vieren we deze avond met gelijkgezinde zoals jong netwerken van bedrijven en ministeries (zoals PostNL en Ministerie van Infrastructuur en Milieu). Deze avond staat ook in het teken van netwerken omdat we samen sterker staan.

#DJ100ring
Tijdens de lancering zullen alle DJ100’ers van 2017 een uniek ontworpen DJ100 ring ontvangen, gemaakt door één van de DJ100’ers zelf met een 3D printer, uiteraard van gerecyclede plastic. Meer dan een lijst De lancering van de lijst met de 100 duurzame jongeren is de start van een nieuw DJ100 jaar, waarin de duurzame koplopers o.a. samen met jong politici en jong netwerken verbinden voor meer impact. Zo gaan de jonge ondernemende DJ100’ers in augustus in gesprek met Jan Terlouw en met jong politici over het Manifest wat onder leiding van Terlouw is opgesteld voor een duurzamer Nederland. Samen zullen zij zowel vanuit politiek als ondernemers perspectief kijken hoe de “BV Nederland” kan verduurzamen. Op Duurzame Dinsdag dagen de voorzitters van de vijf transitieagenda’s van het Rijksbrede programma Circulaire Economie de DJ100 uit om hun toekomstvisies over Nederland te delen. Een unieke kans om mee te denken over de ontwikkeling en realisatie van een circulaire economie in Nederland vóór 2050.

De jury
De jury bestaat uit vijf jonge koplopers en vijf ervaren prominenten op het gebied van duurzaamheid. Onder andere uit hoogleraar Jan Rotmans, Willem Ferwerda (#1 Trouw Duurzame 100), Aouatif Tawfik (Sustainability Manager Unilever) en Marjolein Demmers (directeur De Groene Zaak) selecteerden uit de bijna 300 aanmeldingen de honderd duurzame jonge koplopers voor een plek in de lijst. Bij de selectie is gekeken naar impact, innovatie, visie en inspiratie.

De organisatie
De Duurzame Jonge 100 wordt georganiseerd door SustainableMotion; een innovatief projectbureau voor de vragen van de toekomst. Meer informatie over de DJ100 is te vinden op www.dj100.nl, Facebook en Twitter.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: