Kennisplatform voor Oost Nederland

LEADER Achterhoek steekt € 76.664 in 8 kastelentocht

Geplaatst op 4 augustus 2017
LEADER Achterhoek steekt € 76.664 in 8 kastelentocht

Tijdens het fietsen van de 8 kastelentocht kom je midden in de avonturen van de meest roemruchte van de voormalige kasteelbewoners terecht. Dankzij € 76.664 subsidie van LEADER Achterhoek, het Europese fonds voor een leefbaar platteland, zag een nieuwe gids voor de route het levenslicht en komt er binnenkort ook een audiovisuele tour langs de route.

Spannende verhalen over ridders en jonkvrouwen maken de 8 kastelentocht in Vorden tot een ware belevenis. Burgemeester Marianne Besselink fietste al een deel van de kastelentocht, net zoals vroeger de Vordense burgemeesters dat deden, alleen kon zij als eerste burgemeester het romantische spoor van stoutmoedige ridders, edele jonkvrouwen en knappe boerenzonen volgen. De nieuwe gids en de communicatiemiddelen die in ontwikkeling zijn, zoals de audiovisuele tour die je met je smartphone kunt volgen, vormen een moderne toevoeging aan de bekende 8 kastelentocht. Het maakt de historie van de kastelen, landhuizen en buitenplaatsen levend.

LEADER Achterhoek besloot subsidie toe te kennen aan de 8 kastelentocht omdat de inzet van de moderne communicatiemiddelen een impuls is voor de 8 kastelenroute, wat goed is voor het toerisme in Vorden en dus voor de hele Achterhoek. Jolanda Kemna, coördinator LEADER Achterhoek: “De kracht van dit project is dat ondernemers in Bronckhorst de handen ineen sloegen om van een bestaande route een nieuwe trekpleister te maken. Deze gezamenlijke aanpak is een belangrijke voorwaarde voor LEADER-projecten en levert een economische impuls op voor Bronckhorst en omgeving.”

Maarten Smit, voorzitter van het Toeristisch Platform Vorden, weet hoe de levendige verhalen over de fraaie kastelen Vorden tot een ware toeristische trekpleister maken. “Groot voordeel van deze nieuwe technieken is dat we zo een kijkje achter de deuren van de deuren van deze prachtige kastelen kunnen geven en dat het verhaal, individueel en op ieder moment van de dag, gebruikt kan worden zonder dat het de privacy van de bewoners schaadt.”

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: