Kennisplatform voor Oost Nederland

Van Leeuwen Buizen Groep viert 95-jarig bestaan

Geplaatst op 28 juni 2019
Van Leeuwen Buizen Groep viert 95-jarig bestaan

De Van Leeuwen Buizen Groep is actief op het gebied van opslag en distributie van stalen buizen, fittingen, flenzen en stafstaal. In Zwijndrecht, waar het bedrijf gestart is, wordt dit jaar het 95-jarig bestaan gevierd met diverse evenementen voor relaties en personeel.

Piet van Leeuwen begon daar in 1924 een handel in buizen en ijzer. Door zijn pionierend ondernemerschap groeide het bedrijf snel en kwamen er vestigingen in het buitenland bij. In Nederland werden in de jaren tachtig twee bedrijven overgenomen vanwege hun specialisme. Van Leeuwen Stainless in Beesd levert een uitgebreid assortiment roestvaststalen buizen, fittingen en flenzen. Van Leeuwen Precisie in Deventer is specialist in precisiebuizen. In Zwijndrecht ligt het grootste assortiment koolstofstalen buizen, fittingen en flenzen van Nederland op voorraad.

Regiokantoor in Ulft

Sinds april 2018 is er in Nederland een nieuwe vestiging bijgekomen: het Van Leeuwen regiokantoor in Ulft. Het wordt gerund door een team van gedreven medewerkers, allen afkomstig uit de regio en met ruime ervaring in de branche. Steven Ruijters, commercieel directeur van Van Leeuwen Buizen in Zwijndrecht en verantwoordelijk voor het regiokantoor Ulft, licht toe: “De opening van dit nieuwe verkoopkantoor komt voort uit de ambitie om ons serviceniveau en het contact met onze klanten verder te optimaliseren. Naast alle geweldige digitale ontwikkelingen, waar wij volop in investeren, hechten we in het bijzonder aan het persoonlijke contact met onze klanten. De Achterhoek is voor ons een belangrijke regio waar veel innovatie plaatsvindt. Er zijn veel bestaande en potentiële klanten gevestigd.”

Demo Dag

Mede naar aanleiding van haar éénjarig bestaan organiseerde dit regiokantoor van Van Leeuwen in mei een Demo Dag voor haar klanten en relaties, samen met buurman Ratering Technische Groothandel. Diverse leveranciers van beide bedrijven demonstreerden daar hun producten en diensten. “Dit is voor ons de ideale manier om al onze klanten op een informele manier te ontvangen” zegt Rachel, mede verantwoordelijk voor de organisatie van deze dag.

Van Leeuwen Precisie

Van Leeuwen Precisie in Deventer is al sinds 1933 actief in de regio en maakt sinds 1987 deel uit van de Van Leeuwen Buizen Groep. Het bedrijf is marktleider en voorraadhoudende specialist in precisiebuizen en aanvullende precisieproducten. Belangrijke afzetmarkten zijn de hydrauliek, de automotive industrie, de werktuigbouw en de meubelindustrie. Het uitgebreide assortiment cilinderbuizen, assenstaal en hydrauliekleidingbuizen voor de productie van cilinders neemt een belangrijke plaats in het totale voorraadpakket in.
Johan Meijer, directeur van Van Leeuwen Precisie, voegt toe: “Door onze vergaande specialisatie en jarenlange ervaring kennen wij de markt voor precisieproducten door en door. Klanten weten dat ze bij ons om advies kunnen vragen en dat wij met hen meedenken in de zoektocht naar het juiste product. Dat is onze onderscheidende kracht.”

Behalve een indrukwekkend assortiment producten leveren de Van Leeuwen vestigingen talloze aanvullende services. Zo kunnen buizen op maat worden gezaagd, geborsteld en gespoeld, of worden geboord en gehoond. Ook inspecties en keuringen inclusief overstempeling worden door Van Leeuwen verzorgd. De slogan van de Van Leeuwen Buizen Groep is dan ook niet voor niets ‘more than tubes’.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: