Kennisplatform voor Oost Nederland

Leferink en KP Interieur vernieuwen eigen kantoor; De Werkfabriek

Geplaatst op 4 april 2023
Leferink en KP Interieur vernieuwen eigen kantoor; De Werkfabriek

Vandaag openden drie generaties Leferink het nieuwe onderkomen van Leferink en KP Interieur in Haaksbergen. De Werkfabriek is de naam van het pand aan de Tolstraat waarin een showroom, kantoor, theater, magazijn en informeel werkcafé zijn gehuisvest. Directeur Mark Leferink: ‘we richten al meer dan 50 jaar werkomgevingen in voor onze klanten. De Werkfabriek is een prachtige inspiratieplek om te ervaren hoe we dat doen’.

Niet alleen het kantoor werd compleet verbouwd, ook kwam er een nieuwe gevel en werd het hele buitenterrein aangepakt. Zo is er een laadplein met 4 snelladers, is de tuin aangelegd voor de komst van twee bijenkasten en kan er bij mooi weer buiten op het terras gewerkt worden.

Thuis werken of op kantoor?

Ondanks dat iedereen weer naar kantoor mag, is er in veel organisaties toch wat veranderd. Mark Leferink: ‘werknemers komen naar kantoor voor de ontmoeting met elkaar, dat vraagt om een inrichting die overlegplekken biedt, flexibel meubilair, en stilteruimtes om geconcentreerd te werken. Activity-based working noemen we dat. Het kantoor moet de moeite waard zijn om naar toe te reizen. Wij stellen de mens en het werkproces centraal en helpen organisaties de werkomgeving daarvoor in te zetten, waarmee ze ook een aantrekkelijke werkgever zijn. Niet het pand dat je hebt gekocht is bepalend, het zijn de mensen die er gebruik van maken. In De Werkfabriek kunnen onze bezoekers ervaren hoe dat werkt’. Daar wordt vol ingezet op werkgeluk.

Circulair

Circulariteit is in de projectinrichting niet meer weg te denken. Leferink en KP Interieur leveren steeds meer producten van hergebruikt materiaal en helpen klanten met het verkleinen van de footprint door meubilair duurzamer in te zetten. In de showroom in Haaksbergen zijn meubelen te zien uit eigen productie onder het merk Roond en van partnerleveranciers. Door middel van een rfid meubelmanagement systeem worden klanten ook geholpen met het beheer en gebruik van de meubelen.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: