Bij Lifting Plus mag techneut weer techneut zijn

26 augustus 2019 Techniek

Lifting Plus is gespecialiseerd in complete oplossingen op het gebied van hijs- en tiltechniek. Van ontwerp via levering en installatie tot inspectie en onderhoud. Het in Meppel gevestigde bedrijf werkt onder meer voor bedrijven als Astellas, Friesland Campina en Scania en andere grote bedrijven in Noord- en Oost-Nederland, maar ook zeker het midden- en kleinbedrijf in de regio.

Lifting Plus is in mei 2017 opgericht door Johan Wagenaar, die in augustus 2018 gezelschap kreeg van Marcel Stalknecht. Onder leiding van dit duo groeit het bedrijf gestaag. Eind 2019 zijn er zeven mensen aan het werk.

Minder papierwerk

Wagenaar en Stalknecht zelf zijn samen goed voor ruim veertig jaar ervaring en deskundigheid op het gebied van hijs- en heftechniek, eerder opgedaan bij een grotere organisatie. “We merkten daar echter dat we steeds verder van de praktijk af kwamen te staan. De monteurs in de buitendienst zijn dertig tot veertig procent van de tijd met papierwerk bezig. Dat is zonde. Daar waar goede technici steeds schaarser worden, moet je ze juist dat laten doen waar ze goed in zijn en wat ze zelf ook graag willen: technische oplossingen bedenken en implementeren.”

Dat laatste gebeurt bij Lifting Plus, waar de monteurs niet meer dan tien procent van hun tijd met administratie bezig zijn. Dankzij slimme ICT-oplossingen. “De techneut mag bij ons weer techneut zijn. Bovendien zijn bij een bedrijf van onze schaal de lijnen kort en kunnen we zeer slagvaardig opereren.”

Partners

Voor klanten worden slimme oplossingen bedacht die snel en goed uitvoerbaar zijn. Met inzet van leveranciers: “Die zien we als partners, met wie we brainstormen, waarbij wij hen voorzien van feedback uit de markt en zij ons helpen met de juiste en beste materialen. Zo vul je elkaar aan, creëer je wederzijdse loyaliteit en zorg je samen voor de Plus die niet voor niets in onze bedrijfsnaam staat.”

Vakmensen

Bij Lifting Plus werken gedreven vakmensen; werktuigbouwkundigen en elektrotechnici van alle leeftijden: “We hebben een gedreven jongen in dienst die zijn technische opleiding bijna afgerond heeft en via ons werken en leren kan combineren. Ook hebben we een zestigplusser in dienst die altijd met kranen en installaties heeft gewerkt, maar dit niet meer in de buitendienst kon doen. Bij ons kan hij terecht in de werkplaats, waar hij zijn geliefde vak kan blijven uitoefenen.”

Hoogwaardig

Het Meppeler bedrijf richt zich, naast het mkb in de directe omgeving, op vier hoogwaardige werkomgevingen: farmacie/cleanroom, water, food en Atex. Die allen zo hun specifieke eisen hebben op het gebied van met name hygiëne en veiligheid. In die omgeving voelen de specialisten van Lifting Plus zich als een vis in het water en worden oplossingen bedacht die aan alle hoge eisen voldoen.

Focus

Dit alles met een no-nonsense mentaliteit, 24/7 service en vooral veel passie voor het vak. Op die manier bouwen Wagenaar en Stalknecht gestaag verder aan Lifting Plus. Maar wel alles op de juiste schaal en de juiste plaats, met de juiste focus. “Wij willen niet de grootste worden, maar wel de beste, en dat lukt door passie en focus.”