Living Village Festival in Dalfsen zet in op betrokkenheid vanuit de regio!

31 mei 2019 Toerisme

Het grootste meerdaagse festival van Overijssel staat weer voor de deur. Naast de organisatie, bestaande uit inwoners van Dalfsen, Deventer, Enschede en Zwolle zijn er veel lokale en regionale partijen betrokken. “We vinden het belangrijk om de lokale economie te stimuleren”, aldus initiatiefnemer van het festival Bob Radstake.

Het festival stimuleert nieuwe initiatieven die een positieve verandering teweegbrengen. Een speciale gast dit jaar is stichting ShelterSuit uit Enschede. Van gerecycled materiaal maken zij weerbestendige jassen voor mensen in nood.

Niet alleen muzikaal en creatief geweld van buitenaf dus. Waar andere festivals veelal kiezen voor grote leveranciers is het op Living Village anders. Ze kiezen voor biologische en ecologische producten waar mogelijk en betrekken de lokale bouwbedrijven, bakker, groentekweker en bio boerderijen. Zo is woensdag 19 juni, de eerste dag van het festival, uitgeroepen tot Dalfsendag. Inwoners uit de gemeente kunnen dan voor maar liefst €10,- het festival bezoeken, ook spelen er dan artiesten uit Dalfsen. Wederom zijn de scholen uitgenodigd en is er contact met de lokale bibliotheek.

Het festival vindt plaats van 19 t/m 23 juni en wordt voor de derde keer georganiseerd. Naast livemuziek draait het vooral om workshops, lezingen, kunst en bewustwording. “Veel mensen willen verandering in levensstijl, hoe die er uitziet zijn we gaandeweg aan het ontdekken op het festival. Ideeën over zelfvoorzienend leven, duurzame bouwvormen of alternatieve geneeswijzen worden hier gedeeld. Het gaat dus verder dan een stel hippies die om een kampvuur dansen”.

Voor meer informatie: www.livingvillage.nl