Kennisplatform voor Oost Nederland

Lohr Liften takelt lift met schacht in één hijs op de plek

Geplaatst op 27 juli 2017
Lohr Liften takelt lift met schacht in één hijs op de plek

In een brochure een lift aanwijzen en zeggen: ‘doe die maar’ gaat niet lukken bij Lohr Liften. Het is maatwerk: gebruik, hoogte, afmetingen en de intensiteit zijn bepalende zaken die vooraf met de eigenaar/gebruiker worden besproken. Als een van de weinige liftbedrijven in Nederland levert het Zevenaarse bedrijf al bijna 50 jaar maatwerk liftinstallaties, van ontwerp tot oplevering.

Het was een bijzondere operatie waarmee bij kunststofbedrijf Hulkenberg in ‘s-Heerenberg extra opslagruimte werd geschapen. De lift die Lohr Liften plaatste maakte een leegstaande verdieping geschikt om containers te bergen. Het opmerkelijke is dat de lift geheel op maat gebouwd werd en als één geheel, inclusief schacht, van Zevenaar naar ‘s-Heerenberg is vervoerd en daar op de plek is gehesen.

“Dat kan niet overal, maar in deze situatie was dat een prachtige oplossing”, vertelt Janny Kreunen, directeur van Lohr Liften. Het geheel is zo mooi geworden dat de klant besloot de afwerking toch maar in roestvrij staal uit te voeren, vult Anouk Röttger aan. Zij zorgt bij opdrachten voor het hele proces van ontwerp, werkvoorbereiding en de overdracht naar technici in de bedrijfshal, waar de lift wordt geproduceerd.

Maatwerk
Het project in ‘s-Heerenberg is een treffend voorbeeld van de maatwerk-oplossingen, die de Zevenaarse liftfabrikant biedt. Hoewel ook standaardliften van diverse afmetingen geplaatst worden is de kracht van het bedrijf de op maat gemaakte lift. “We bekijken samen met de klant de wensen en de mogelijkheden en zoeken naar de beste oplossing. Wij ontwerpen en produceren zelf. Onze producten zijn degelijk en kwalitatief hoogstaand. Daar wijken we ook niet van af onderstreept Rötgger.

Bijzonder aan de nieuwe Lohr Lift LL-2000 is dat er geen diepe put nodig is om de lift te kunnen plaatsten. Een ruimte van 10 tot 15 centimeter is  al voldoende. Voor de opdrachtgever kan dat veel geld schelen omdat je geen bouwkundige kosten hoeft te maken om een put te maken.

Lohr Liften verwacht veel van dit voordeel. Niet alleen in ons land, ook bij de Oosterburen. “Hoewel alle richtlijnen en veiligheidseisen Europees geregeld zijn, is het in Duitsland vaak net iets gemakkelijker ontheffing te krijgen. ”

Op zonne-energie
Al enkele jaren produceert Lohr Liften een lift op zonne-energie. “Nu pas merk je dat duurzaamheid booming is. Deze lift komt te staan bij ANNE, naast het Jaarbeursgebouw in Utrecht.“ Begin dit jaar laten tientallen bedrijven daar zien wat mogelijk is om duurzaam te wonen en te bouwen. 23 juni is de officiële opening een feit.

De lift staat nu nog in de hal van het bedrijf, waar aan de ene kant de platen staal staan, die na alle bewerkingen even verderop als een lift in onderdelen, verpakt in een zeecontainer, de deur uitgaan. Naast een lasersnijder wordt ook gewerkt met een watersnijder. Daarmee voorkom je dat het staal voor de draagconstructie heet wordt en kracht verliest, legt Röttger uit.

Renoveren
Lohr Liften zijn te vinden in zowel nieuwbouw, utiliteitsbouw en winkelcentra. Corporaties en Verenigingen van Eigenaren, particulieren en organisaties, groot en klein, behoren tot de klantenkring. Daarnaast is renoveren van oudere liftinstallaties een specialisme. In het bedrijf werken 16 mensen, die zowel in de productie als montage ter plekke of service en onderhoud ingezet worden. Kreunen: “Iedereen doet alles, we hebben een heel flexibele organisatie.”

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: