Kennisplatform voor Oost Nederland

Loopkoppels, cameratoezicht en safety manager tijdens Koale Kermis Oostmarsum

Geplaatst op 14 augustus 2017
Loopkoppels, cameratoezicht en safety manager tijdens Koale Kermis Oostmarsum

De gemeente Dinkelland heeft veiligheid in een hoog vaandel staan en heeft National Safety Security Group (NSSG) opnieuw de opdracht gegeven om samen met politie en handhaving te zorgen voor de veiligheid tijdens de Koale Karmis in Ootmarsum. De Koale Kermis in Ootmarsum, begin november, trekt elk jaar weer vele duizenden bezoekers.

NSSG draagt zorg voor camerabeveiliging op het evenementen terrein tijdens de kermis dagen vanuit de zogeheten centrale post waarin vele discliplines aangaande veiligheid bij elkaar zitten. Op deze manier kan er snel geschakeld worden in combinatie met camera toezicht welke extra is ingezet tijdens de kermis dagen.

Tijdens editie 2016 werd er voor het eerst gewerkt met een safety manager van NSSG. De safety manager acteert namens de gemeente Dinkelland tussen verschillende disciplines om vooraf en ten tijde tot een veilig event te komen. De safety manager is een belangrijke schakel waarin de gemeente Dinkelland investeert.

” Al ver in het voortraject is onze Safety Manager betrokken bij de voorbereidingen en bij het steeds belangrijker wordende vergunningstraject. Risico’s worden onder de loep genomen waaruit een compleet veiligheidsplan volgt. Ook leveren wij de Centrale Post Organisatie “CPO” met cameratoezicht, al jarenlang in nauwe samenwerking met politie, handhaving, gemeente en de organisatoren ”, aldus Jelle Kamphuis, commercieel directeur van NSSG.

In 2016 werden voor het eerst loopkoppels ingezet op het terrein. Deze beveiligers surveilleren op het terrein en zijn beschikbaar voor de ondernemers, bezoekers en horeca en staan in “verbinding” met de Centrale Post. In samenwerking met de politie extra ogen en oren. “Dit geeft een prima preventieve werking merkten wij afgelopen editie, gastheerschap voorop en indien nodig acteren vanuit de beveiligers rol”, zegt Kevin Kel algemeen directeur van NSSG.

Op regelmatige basis worden projectmanagers en centralisten ingezet om de radiocommunicatie tijdens (grote) evenementen te monitoren of geheel te verzorgen. Door de opgedane ervaring kunnen zij de ontvangen meldingen snel en adequaat beoordelen, afhandelen en rapporteren in de zogenoemde “Event Log”. Dit doet NSSG onder andere bij het Historisch Festival Almelo, Freshtival, De Profronde Almelo, Airforce Festival. Hierdoor kan snel worden geschakeld met andere disciplines waardoor de benodigde acties snel kunnen worden ondernomen.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: