Kennisplatform voor Oost Nederland

Lotte van der Zee opent vernieuwd welnesslokaal ROC van Twente

Geplaatst op 8 september 2017
Lotte van der Zee opent vernieuwd welnesslokaal ROC van Twente

Na ruim 10 jaar en honderden afgestudeerde schoonheidsspecialisten verder waren de praktijklokalen van ROC van Twente toe aan vernieuwing. Vanmiddag werd het eerste vernieuwde praktijklokaal officieel geopend door onze eigen studente Lotte van der Zee, die onlangs is verkozen tot Miss Teenager 2017 en John van der Vegt, bestuursvoorzitter van ROC van Twente. Het vernieuwde praktijklokaal voldoet weer helemaal aan de wensen en eisen van deze tijd. Ook geeft deze vernieuwing van interieur en materialen een boost aan de huidige studenten en het docententeam.

Rico’s foundation
Alle oude behandelstoelen zijn te koop aangeboden aan onze studenten. “Wij merkten dat studenten geïnteresseerd waren in de oude behandelstoelen. We hebben toen besloten om ze op basis van loting onder de vele gegadigden te verkopen tegen een geringe prijs.”, aldus Astrid Veldman, praktijkdocent. In totaal heeft de verkoop € 1.000,- opgeleverd. Dit bedrag schenkt ROC van Twente aan Anne Doldersum van Rico’s foundation. Anne Doldersum is oud-medewerker van ROC van Twente en heeft ter nagedachtenis aan haar zoon Rico, Rico’s foundation is opgericht.

Rico is als 18-jarige VN-militair overleden tijdens een missie in Cambodja. Rico was een optimistische jongen die altijd klaar stond om mensen te helpen. Hij ging het leger in, niet om te vechten, maar voor de vrede en veiligheid. Deze visie heeft zijn ouders geïnspireerd om Rico’s foundation op te zetten om in Cambodja iets te kunnen betekenen en de kinderen te kunnen helpen aan goed onderwijs zodat ze verder kunnen in de maatschappij, zoals Rico zelf graag had willen doen.

Nieuwe behandelstoelen gekozen in overleg met studenten
“Na jaren intensief gebruik, zijn we gewoon toe aan nieuwe materialen. Bij het uitkiezen van deze nieuwe studentensets, waaronder behandelstoelen, zijn ook de studenten nauw betrokken geweest”, aldus Gerard Kruizinga, teammanager van de opleidingen tot (allround) schoonheidsspecialist.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: