Kennisplatform voor Oost Nederland

Lowik Bouw: Betrouwbare bouwpartner voor maximaal resultaat

Geplaatst op 24 december 2021
Lowik Bouw Betrouwbare bouwpartner voor maximaal resultaat

Leg een bouwopdracht neer bij Lowik Bouw en het project wordt tijdig en naar wens afgerond. Het is de belofte die het Almelose bouwbedrijf opdrachtgevers doet en die het al sinds 1937 waarmaakt in de meest uiteenlopende sectoren. Het is dan ook niet verrassend dat het bedrijf ondanks een personeelstekort in de bouwsector gestaag verder groeit.

Het geheim achter het succes is volgens directeur Jan Schuldink eenvoudig: “Wij zijn transparant, leveren kwaliteit en doen wat we beloven. Hierdoor wordt ons klantenbestand steeds uitgebreider en kunnen we continuïteit in de organisatie waarborgen.”

Lowik Bouw is een middelgroot bouwbedrijf dat grote bouwprojecten realiseert in heel Nederland. Het bedrijf is gespecialiseerd in utiliteitsbouw, retail en betonbouw, maar werkt ook aan tankstations, woningbouw, onderhoud, renovatie, winkelombouw en restauratie. De grootste projecten verzorgde de bouwer de afgelopen jaren in de retail. Dat is volgens de directeur geen toeval, want sinds de succesvolle afronding van diverse grote projecten heeft Lowik een klinkende reputatie opgebouwd in deze branche.

Projecten in retail
Grote retailconcerns weten hun weg naar de Almelose bouwer dan ook steeds vaker te vinden. Tastbaar resultaat hiervan is een groeiende reeks aansprekende namen in het klantportfolio. Schuldink: “De afgelopen jaren hebben we ondermeer gebouwd voor Albert Heijn, Coolblue, Lidl, Plus en Bauhaus. Afgelopen maart is er in Den Hoorn nog een door ons gebouwde Bauhaus-vestiging van ruim 17.000 vierkante meter met maar liefst zestien vakafdelingen geopend. Bij dit soort projecten dragen wij vaak de verantwoordelijkheid voor het gehele bouwproces, van betonbouw tot afbouw.”

Afspraak is afspraak
Met circa honderd medewerkers, een machinale timmer- en prefab-werkplaats, eigen materieel en een eigen onderhoudsdienst, kan Lowik iedere bouwklus binnen de gestelde tijd en eisen klaren. Zo kan de bouw altijd en onder ideale omstandigheden doorgaan. Dat is een groot voordeel in de retailsector, waarin oplevering conform de planning en gemaakte afspraken als belangrijke criteria meewegen in het selectietraject van opdrachtgevers. Het bouwbedrijf beschikt hierbij over alle relevante certificaten, zoals ISO 9001, VCA**, FSC® en PEFC. Zo kan het garant staan voor een duurzaam en kwalitatief hoogwaardig eindresultaat dat op veilige wijze tot stand is gekomen.

Persoonlijk contact
Lowik staat bij opdrachtgevers bekend als zeer betrouwbaar. Dat heeft alles te maken met de kwaliteit en flexibiliteit van de eigen medewerkers, zo legt de directeur uit. “Wij vinden persoonlijk contact erg belangrijk en daarom krijgen opdrachtgevers een centraal aanspreekpunt in de vorm van een projectleider. Deze houdt toezicht op de voortgang van het project en stuurt bij wanneer dat nodig is. Dreigt een deadline in het gedrang te komen, dan werken onze medewerkers probleemloos ’s avonds en in de weekenden door. Dankzij deze flexibiliteit zijn we in staat om zelfs projecten met vertraging of een krappe deadline tijdig en conform alle eisen af te ronden.”

Groot landelijk netwerk
Wat de betrouwbaarheid van het bouwbedrijf nog eens ten goede komt, is het vaste netwerk van uitvoerders waarmee Lowik op regelmatige basis samenwerkt. Schuldink: “Wij kennen in iedere regio van het land een onderaannemer, zodat er altijd genoeg capaciteit beschikbaar is voor een soepele doorloop van projecten. Vanzelfsprekend doen we van al onze onderaannemers en leveranciers een grondige interne screening. Door alleen samen te werken met gerenommeerde en financieel solide partijen, kunnen we onze opdrachtgevers een hoogwaardige kwaliteit en tijdige oplevering garanderen.”

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: