Kennisplatform voor Oost Nederland

Speciale Mondriaan Pomp onthuld

Geplaatst op 22 september 2017
Speciale Mondriaan Pomp onthuld

Vandaag heeft burgmeester Joris Bengevoord van de gemeente Winterswijk samen met Gerard Scholten van Pentair Fairbanks Nijhuis een speciale Mondriaan pomp onthuld. De onthulling vond plaats bij museum Villa Mondriaan in Winterswijk. De pomp wordt binnenkort tentoongesteld op drie internationale vakbeurzen.

In 2017 is het precies 100 jaar geleden dat kunstbeweging De Stijl werd opgericht. Piet Mondriaan was één van de oprichters van De Stijl. Van zijn 8e tot zijn 20e woonde Piet Mondriaan in Winterswijk, in het huidige museum Villa Mondriaan. Gerard Scholten, directeur van Pentair Fairbanks Nijhuis: “Wij voelen ons als bedrijf heel erg verbonden met Winterswijk. Daarnaast hebben wij ook een speciale band met Mondriaan omdat onze oud-directeur Jan Nijhuis tot zijn overlijden in het oude woonhuis van de familie Mondriaan – het huidige museum – heeft gewoond. Dus toen wij afgelopen voorjaar een oproep kregen om aandacht te besteden aan het jubileumjaar, hebben wij besloten één van onze beurspompen uit te voeren in Mondriaanstijl. Deze speciale pomp wordt in oktober en november tentoongesteld op drie internationale vakbeurzen: Offshore Energy, Aquatech en Europort. Deze beurzen zijn samen goed voor ruim 60.000 bezoekers. Op deze manier willen wij bezoekers en klanten laten zien dat wij niet alleen trots zijn op onze producten, maar ook op onze roots”

Eyecatcher
Burgemeester Joris Bengevoord had de eer om de pomp te onthullen. “Ik vind het een geweldig initiatief. Mooi om te zien dat ambachtelijke arbeid van zeer hoogwaardige kwaliteit gecombineerd is met de frisse kleuren van Mondriaan. Met deze pomp krijgt de kunstenaar Mondriaan en de gemeente Winterswijk een pracht van een internationaal podium aangeboden door uw bedrijf. Ik weet zeker dat dit een enorme eyecatcher zal zijn op de beurzen waar jullie naar toe gaan”, aldus burgemeester Joris Bengevoord. Museum Villa Mondriaan maakt onderdeel uit van de speciale jubileumroute ‘Van Mondriaan tot Dutch Design’. Judith Kadee, directeur van Villa Mondriaan zegt hierover: “Ik vind het prachtig om te zien hoe Mondriaan gedragen wordt door de hele Winterswijkse gemeenschap. Toen we een oproep deden om met creatieve ideeën te komen om het jubileumjaar naar buiten toe uit te dragen, hadden we dit nooit durven dromen. Dit soort initiatieven laat zien dat Mondriaan nog steeds leeft in Winterswijk!”

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: