Kennisplatform voor Oost Nederland

Maar liefst 18 medailles voor ROC van Twente bij Skills The Finals 2023

Geplaatst op 29 maart 2023
Maar liefst 18 medailles voor ROC van Twente bij Skills The Finals 2023

Tijdens het NK voor beroepen wonnen 18 studenten een medaille en behoren daarmee tot de top van Nederland in hun vakgebied. In totaal 9 gouden, 4 zilveren en 5 bronzen medailles gingen mee naar Twente. Net als vorig jaar scoorden studenten van ROC van Twente wederom enorm goed bij Skills The Finals. Het was vrijdagavond 24 maart een komen en gaan naar het podium tijdens de prijsuitreiking in de RAI in Amsterdam.

NK voor beroepen

ROC van Twente had dit jaar in totaal 36 studenten (van de in totaal 434 mbo-­finalisten) die zich gekwalificeerd hadden voor de landelijke finales. In totaal waren er 41 Skills Heroes finales in de RAI en 17 op externe locaties. Trudy Vos, bestuursvoorzitter van ROC van Twente was erbij. “Fantastisch was het! Ik ben enorm trots op het Twentse vakmanschap dat onze studenten hebben laten zien en ook trots op al die docenten, instructeurs, praktijkbegeleiders die hen gesteund en geholpen hebben om zo goed te worden in hun vak”. Skills is een fantastisch event voor de promotie van vakmanschap en het mbo.

De 18 prijswinnaars

Onderstaande ROC van Twente-studenten mogen zich tot de absolute top binnen hun vakgebied rekenen. Na maanden van intensieve trainingen en een meerdaagse finale mogen zij zich met trots kampioenen van Nederland binnen hun vakgebied noemen.

EuroSkills

Anne Eerdman -vakwedstrijd Schilder- hoort binnenkort of zij voldoende punten gescoord heeft voor deelname aan EuroSkills 2023, het Europees Kampioenschap voor beroepen dat in september gehouden wordt in Gdansk, Polen.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: