Kennisplatform voor Oost Nederland

Machinefabriek Boessenkool B.V. wint de Nederlandse Innovatie Prijs 2018!

Geplaatst op 21 juni 2018

 Vandaag is tijdens het nieuwe televisieprogramma van de AVROTROS – De wereld van morgen – de winnaar bekend gemaakt van de Nederlandse Innovatie Prijs 2018. Deze bekendmaking werd live op NPO 1 uitgezonden vanuit het Kurhaus te Scheveningen. De bekendmaking en overhandiging van de prijs werd verricht door André Kuipers. 

Het onderzoeksinstituut Erasmus Centre for Business Innovation van de Erasmus Universiteit Rotterdam heeft het onderzoek uitgevoerd dat daaraan ten grondslag ligt: de Erasmus Concurrentie en Innovatie Monitor. Voor dit onderzoek zijn circa 10.000 bedrijven uit een breed scala aan sectoren uitgenodigd om deel te nemen aan het onderzoek. Op basis van de deelgenomen bedrijven aan dit onderzoek, deskresearch en interviews met het management van bedrijven zijn de volgende drie toonaangevende innovatieve bedrijven geselecteerd; 

  • KPN 
  • Machinefabriek Boessenkool B.V.
  • Youwe.

Deze drie bedrijven onderscheiden zich op een brede reeks van innovatie-indicatoren. Hierbij valt te denken aan investeringen in onderzoek en ontwikkeling (R&D), in informatie- en communicatietechnologieën (ICT), productinnovatie, procesinnovatie, en sociale innovatie. Sociale innovatie omvat innovatieve manieren van organiseren, managen, werken, en samenwerken. 

Een onafhankelijke jury benoemde Machinefabriek Boessenkool B.V. tot de meest innovatieve onderneming op basis van de Erasmus Concurrentie en Innovatie Monitor 2018. Dit bedrijf ontving dan ook de Nederlandse Innovatie Prijs 2018 uit handen van André Kuipers. Prof.dr. Henk Volberda, eindverantwoordelijke voor dit onderzoek alsmede juryvoorzitter: “De drie genomineerde bedrijven hebben reeds een eerdere strenge voorselectie doorstaan. Het was een lastige opgave voor de jury om één winnaar aan te dragen. De genomineerde bedrijven hebben gemeen dat ze alle drie een passie hebben voor nieuwe technologieën, investeren in menselijke talenten, er veel ruimte is voor creativiteit en nieuwe ideeën, er wordt samengewerkt met verschillende partners en innovatie topprioriteit heeft bij het management. Desondanks is de jury tot een oordeel gekomen.” 

De jury voor het bepalen van de winnaar van de Nederlandse Innovatie Prijs 2018 bestond uit; 

  • Lotte de Bruijn – Directeur Nederland ICT; 
  • Thomas Grosfeld – Specialist Innovatie en Topsectorenbeleid van VNO-NCW;
  • Mariëtte Hamer – Voorzitter van de Sociaal-Economische Raad;
  • Geert Huizinga – Manager industriebeleid FME;
Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: