Kennisplatform voor Oost Nederland

Juli 2023 – 260

Geplaatst op 25 juli 2023

Op het moment dat wij deze zomereditie van Kijk op Oost Nederland naar de drukker lieten gaan is het kabinet gevallen, en hebben Hoekstra en Rutte aangegeven niet meer als lijsttrekker voor hun partijen beschikbaar te zijn. Dat allemaal in een tijd dat er voor de politiek grote vraagstukken liggen die om goede oplossingen vragen. Hopelijk geeft het zomerreces enige ruimte om eens goed na te denken over de stappen die genomen moeten worden om Nederland weer vooruit te helpen.

Daar is de zomervakanties sowieso een uitgelezen moment voor. In de rust van vakantie ontstaan vaak nieuwe gedachtes en inzichten. Nieuwe mogelijkheden wellicht. Er kunnen zaken worden aangepakt waar tijdens de hectiek van het jaar geen ruimte voor is. Een mooi moment om te herschikken. Om alvast inspiratie op te doen, kunt u in dit nummer lezen hoe het uw collega’s vergaat. Hoe zij slim innoveren en kansen zien. Goed om in uw eigen overwegingen mee te nemen wellicht.

Belang van de medewerker

Op de cover van deze editie ziet u technisch intermediair JAWS. Deze uitzender, met vestigingen in Terborg en Enschede, heeft onlangs in Deventer een derde vestiging geopend. De technische branche zit te springen om personeel. Banen te over voor technici. Heeft het aloude uitzendbureau anno 2023 nog wel een functie? “Jazeker”, zegt directeur Jürgen van Aalst. “Juist nu is het belangrijk dat de juiste medewerker aan het juiste bedrijf wordt gekoppeld.”

Kiezen om gekozen te worden

In deze editie ook het verhaal van Erik Matel. Hij stapte uiteindelijk, na enige omzwervingen elders, met succes in het bedrijf dat zijn vader ooit begonnen was. Erik voerde twee reorganisaties door en implementeerde nieuwe, moderne systemen. Maar het belangrijkste was het samenstellen van een nieuw topteam van veertig medewerkers. ‘De hoogste kwaliteit van processen en eindproducten is alleen te behalen met gemotiveerde, gecertificeerde vakmensen’, legt Erik uit. Daarnaast is het bedrijf zich gaan focussen op de dingen waar ze goed in zijn: het bouwen van trappen en balustrades in appartementencomplexen.

Comfort met een smile

Het leggen van vloerverwarming wordt steeds populairder en niet alleen in woningen. Zo verwarmt het team van Electric Comfort bijvoorbeeld dolgraag hele binnenvaartschepen, medische trailers, militaire voertuigen, complete kantoren of hellingen van ondergrondse parkeergarages. ‘Onze producten hebben zóveel toepassingen, dat je je afvraagt: is dat óók mogelijk?’, aldus directeur-eigenaar Alfons Oosterwijk. ‘Hoe groter de uitdaging, hoe mooier de kick als het daadwerkelijk kan.’

Vakantie

Kortom, weer een nummer van Kijk op Oost Nederland met daarin leuke en inspirerende verhalen van ondernemers uit uw regio. We hopen dat u er weer veel plezier aan beleeft en er misschien zelfs goede ideeën aan kunt ontleden. Laten we er in ieder geval vanuit gaan dat de zomerpauze ons, maar ook politiek Den Haag, goed zal doen.

Eerst zomerreces!

Delen via

Zoeken naar: