Kennisplatform voor Oost Nederland

Maart 2023 – 258

Geplaatst op 28 maart 2023

Het voorjaar is begonnen als deze eerste editie van 2023 bij u op de mat ligt. Hierin gaan we langs bij Odink & Koenderink, hebben we het met Kredietunie Vastgoed Oost over rendement op je spaargeld en investeringen in vastgoedfinancieringen, versterkt VMO de band tussen maakbedrijven in Oost-Nederland en bespreken verschillende Oost-Nederlandse ondernemers de waarde van nieuwe businessmodellen.

Ditmaal op de cover: Odink & Koenderink, specialist in totaaloplossingen voor het laagspanningsnetwerk. Dankzij een recente overname door OxGreenfield beschikt het bedrijf over het schaalvoordeel en de snelheid die nodig zijn om binnen de energietransitie een duurzame impact te maken. Odink & Koenderink wil hiermee een belangrijke bijdrage leveren aan het doel van een klimaatneutraal energiesysteem in 2050.

Rendement

Voorzitter Marcel van den Berg en projectleider Tom ten Voorde van Kredietunie Vastgoed Oost vertellen hoe je als (ex-)ondernemer opgebouwd vermogen kunt beleggen in vastgoedfinancieringen om andere ondernemers te helpen én de regionale economie te stimuleren. Bijna risicoloos en met een interessant rendement! De Kredietunie trekt middelen aan van (ex-)ondernemers door de uitgifte van obligaties en verstrekt hiermee vastgoedleningen aan ondernemers. Hiermee levert het een bijdrage aan de economische groei in Oost-Nederland.

Nieuwe businessmodellen

Zeven organisaties in Oost-Nederland vertellen in deze themaspecial hoe zij bewust bezig zijn met het doorontwikkelen van hun bedrijfsvoering en de transitie naar een nieuwe economie. Wat is de hoofdreden om binnen het bedrijf en de regio nieuwe businessmodellen te implementeren? En welk thema is dan leidend? Welke rol spelen nieuwe businessmodellen binnen de dagelijkse bedrijfsvoering? En het allerbelangrijkste: wat is het uiteindelijke doel?

Ziekteverzuim

InMotion voert een strak verzuimbeleid: “Vanaf dag één dat de werknemer zich ziek meldt zitten we er – in de positieve zin van het woord – bovenop”, vertelt casemanager Jasmijn Giesen. “Vooral in het korte ziekteverzuim scoren we goed en weten we het verzuim aantoonbaar terug te dringen.” Met deze concrete, snelle en voortvarende aanpak slaagt het Enschedese bureau InMotion erin het ziekteverzuim bij haar klanten gemiddeld onder de 3,5% te houden.

Lees deze en nog veel meer interessante artikelen en columns in deze uitgebreide voorjaarseditie.

Delen via

Zoeken naar: