Kennisplatform voor Oost Nederland

Maker Festival Twente geeft met de Vrolijke Frankenstein een blik in de toekomst!

Geplaatst op 22 mei 2018

Op 26 & 27 mei vindt alweer de vijfde editie van het leukste maakfestival van Twente plaats! Het Maker Festival Twente staat dit jaar volledig in het thema van ‘De Vrolijke Frankenstein’. Hoe ziet de toekomst van robotica eruit? Welk effect heeft kunstmatige intelligentie op de maatschappij? Welke mogelijkheden bieden nieuwe technieken aan hedendaagse makers en ontwerpers? 

Het Maker Festival Twente zet makers en de Twentse maakindustrie in de schijnwerpers met een uitgebreid festivalprogramma voor alle leeftijden. Zo kun je robots besturen, een zoutwater auto bouwen, wearables dragen die je emoties opslaan, hand- en armprotheses maken, een levensgroot kunstwerk met slimme robots maken, monsters omtoveren tot een digitale poppenkast, 3D printen, een zon-etende robot maken en nog veel meer! MFT vindt plaats op het Roombeek Cultuurpark in Enschede en is gratis te bezoeken van 11.00 – 18.00 uur. MFT is een een co-productie van Tetem en Museum TwentseWelle.

Festival voor inventiviteit, creativiteit en vindingrijkheid
Maker Festival Twente is één van de wereldwijde festivals van en voor inventiviteit, creativiteit en vindingrijkheid, waarmee “makers” in de schijnwerpers worden gezet. Het festival is een jaarlijkse ontmoetingsplaats voor iedereen, jong en oud, die gelooft dat maken de toekomst heeft.

Makersbeurs
Tijdens de Makersbeurs komen techniek, kunst, vormgeving, ondernemers en onderwijs samen om elkaar te ontmoeten, inspireren en uit te dagen. De Makersbeurs geeft bezoekers via demonstraties en workshops inzicht in het creatieve ontwerp-, maak- en innovatieproces waarbij het vooral gaat om doen, leren en beleven. 

Maker Festival Outdoor op het Roombeekplein

Tijdens MFT Outdoor is op het Roombeekplein eveneens veel te zien en te beleven. Zo is er een Drone Event in samenwerking met Saxion Hogeschool, voorstellingen van o.a. Compagniemobile, Dapper Toneel en Compagnie Daad, rondrijdende schrootauto’s van Abacus Theater en interactieve oldtimers van Exoot.

Tentoonstellingen als de rode draad
De tentoonstellingen ‘Frankenstein, ik denk dus ik ben’ in Museum TwentseWelle, en ‘StickMan’ en ‘The Fragility of Life’ in Tetem vormen de rode draad van het festivalprogramma. 

Wetenschappers voorspellen dat de technologie de mens in 2060 in vele opzichten de baas is. Hoe zal het zijn om mens in die wereld te zijn? ‘Frankenstein, ik denk dus ik ben’ stelt vragen, laat voelen, hallucineert en verrast.  Als bezoeker ervaar je de wereld van de toekomst. 

‘StickMan’ van de Australische performancekunstenaar Stelarc is een groot exoskelet die de bezoekers met een kleinere StickMan kunnen besturen en die speciaal voor de expositie in Tetem is gemaakt. Op zondag 27 mei geeft Stelarc een vijf uur durende performance van StickMan! 

The Fragility of Life van designer en onderzoeker Simone C. Niquille onderzoekt hoe het menselijke lichaam en de identiteit worden weergegeven en beschouwd in de digitale wereld.

Het Maker Festival Twente wordt georganiseerd in samenwerking met vele makers, onderwijs- en cultuurpartners en bedrijven. Het volledige programma is te vinden op makerfestivaltwente.nl.

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: