Kennisplatform voor Oost Nederland

Marktintroductie unieke warmtepomp Cooll dichtbij dankzij twee miljoen financiering

Geplaatst op 19 april 2021
Marktintroductie unieke warmtepomp Cooll dichtbij

Cooll Sustainable Energy Solutions B.V. (Cooll) heeft in april 2021 in een nieuwe financieringsronde, in samenwerking met No Five Trees, een bedrag van twee miljoen euro opgehaald bij private investeerders en Energiefonds Overijssel.

Na een succesvolle demonstratie van de technologie in een corporatiewoning wordt nu de marktintroductie voorbereid. Met het opgehaalde kapitaal gaat Cooll in het komende jaar in grotere aantallen de warmtepomp demonstreren in woningen, en in samenwerking met een groot internationaal consortium wordt een pilot op waterstof uitgevoerd.

Warmtepomp

De warmtepomp van Cooll is de één-op-één vervanger van de HR-gasketel in bestaande woningen, kan met zowel hoge als lage temperatuurverwarming gecombineerd worden en heeft geen losse buitenunit. De warmtepomp wordt aangedreven door gas of waterstof en onttrekt warmte aan de buitenlucht waardoor 30 tot 50% gas wordt bespaard en de uitstoot van CO2 met 30 tot 50% wordt gereduceerd. Kenmerkend voor Cooll is dat dit gebeurt zónder toename van elektraverbruik.

De warmtepomp is compact, stil, onderhoudsarm en heeft een beperkte terugverdientijd. Dit maakt de warmtepomp bij uitstek geschikt voor de bestaande woningen. Zonder comfortverlies worden tientallen euro’s per maand bespaard. Er worden op haalbare en betaalbare wijze labelstappen gemaakt om daarmee te voldoen aan de klimaatdoelstellingen.

Gebouwde omgeving

No Five Trees: “Wij zijn continu op zoek naar veelbelovende startups en geloven dat Cooll middels haar technologie een grote bijdrage zal leveren aan de verduurzaming van de gebouwde omgeving. Als No Five Trees zijn wij trots een bijdrage te kunnen leveren aan deze innovatie.”

Energiefonds Overijssel: “We zijn verheugd bij te kunnen dragen aan de kansrijke ontwikkeling van de technologie van Cooll. Het duurzaam verwarmen van bestaande woningen is een complex en daarmee uitdagend vraagstuk. De technologie van Cooll is een belangrijke schakel daarbij. Met deze investering is Cooll in staat om deze innovatieve technologie gereed te maken voor de marktintroductie. Wij spreken hiermee, net als bestaande en nieuwe investeerders, het vertrouwen in een succesvol vervolg uit.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: