Kennisplatform voor Oost Nederland

Mary’s markt: Pinksterweekend op Paleis Het Loo 

Geplaatst op 3 juni 2022
Mary's markt: Pinksterweekend op Paleis Het Loo 

In samenwerking met Heerenlanden Events organiseert Paleis Het Loo van 4 t/m 6 juni (Pinksterweekend) Mary’s markt, vernoemd naar Mary Stuart, eerste bewoner van Paleis Het Loo. Bijna 40 kramen met brocante vullen het Stallenplein.

Mary en de 17e eeuw bieden inspiratie. Bij de colonnades in de tuinen worden demonstraties gegeven over hobby’s uit die tijd. Maak geurbuidels uit de 17e eeuw met gedroogde bloemen uit de bloemenkamer. Herontdek koninklijke hobby’s zoals borduren en macramé met Happy Crafts. De materialen liggen op de tafel en iedereen kan meteen aan de slag.

Koninklijke hobby’s

Leer meer over palace sketching of gebruik de paleistuin als inspiratiebron tijdens botanisch schilderen. Ook zijn er diverse demonstraties van Royal Talens over het hergebruiken van materialen, waaronder botanisch tekenen met ecoline, upcycling met vintage chalk paint en sieraden tekenen met potlood. 

Vertelpodia

Al in de 17e eeuw waren de tuinen van Paleis Het Loo een circulaire buitenplaats. Kom meer te weten over de tuinen en hun functie, hergebruik en de koninklijke hobby’s van Mary tijdens de vertelpodia.

Entreetickets voor Mary’s markt zijn verkrijgbaar in de ticketshop van Paleis Het Loo.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: