Kennisplatform voor Oost Nederland

Matchmaking voor de maakindustrie

Geplaatst op 8 mei 2017
Matchmaking voor de maakindustrie

Op 15 juni 2017 is de tweede Techconn een feit. Na het succes van 2016 wordt deze beurs van slechts 1 dag opnieuw in Hengelo (Twente) gehouden. Thema dit jaar is ‘Ketenrendement’; Hoe zorg je door middel van samenwerking voor meer toegevoegde waarde voor je klanten?  Parallel aan de beurs worden workshops gegeven met diverse onderwerpen, waarbij vanzelfsprekend ook de invloed van ketenrendement wordt belicht. Tijdens de beurs ontmoeten beslissers uit de maakindustrie elkaar. ‘We richten ons vooral op kwaliteit. Dit geldt voor bezoekers en exposanten’, vertelt Petra Deterink, beursmanager Techconn over deze unieke dagbeurs.

Nieuwe (internationale) partners ontmoeten
In samenwerking met Enterprise Europe Network maken we internationale matchmaking mogelijk tijdens Techconn. Door middel van matchmaking worden bedrijven met elkaar in contact gebracht. De bedrijven geven dit vooraf aan en is er wederzijdse interesse, dan vindt er een gesprek plaats van 30 minuten.  ‘Redenen voor bedrijven om mee te doen aan matchmaking zijn; nieuwe leveranciers ontmoeten, zaken willen doen in het buitenland, zoeken naar specifieke kennis en natuurlijk potentiële klanten ontmoeten’, aldus Petra Deterink. Beslissers uit de maakindustrie die zich via de website aanmelden als bezoeker kunnen hun interesse voor matchmaking kenbaar maken.

Uniek concept
Matchmaking maakt het concept al zeer interessant, maar daarnaast is het plug and play concept ook één van de succesfactoren van het evenement.  Voor standhouders wordt alles verzorgd en de prijs is all-in. Van de in huisstijl geleverde stand tot de catering en het dinerbuffet aan het eind van de dag . ‘Geen stress en drukte vooraf voor de standhouders. We ontzorgen ze compleet, zodat zij vooral kunnen doen waarvoor zij gekomen zijn”, geeft Petra Deterink aan.

Standhouders van Techconn
De standhouders van Techconn zijn bij uitstek industriële toeleveranciers van hightech producten en processen. Voor wat betreft bezoekers richt Techconn zich vooral op beslissers binnen het bedrijfsleven. Vorig jaar bleek dit een groot succes. Wellicht geeft dit wat minder bezoekers, maar de kwaliteit van de bezoekers is hoog.

Onderwijs, overheid, ondernemingen en ondernemersverenigingen
Techconn stimuleert ook de samenwerking tussen onderwijs, overheid, ondernemingen en ondernemersverenigingen; de zogenoemde 4 O’s. ‘Veel bedrijven hebben een tekort aan technisch personeel en kunnen door middel van het leggen van contacten en het inwinnen van informatie ook op dit gebied kennis opdoen”, legt de beursmanager uit.

Aanmelden voor Techconn 2017
Technische bedrijven kunnen zich aanmelden tot eind mei 2017. Meer informatie vindt u op de website. Hier kunt u zich ook aanmelden als exposant of bezoeker van de beurs.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: