Kennisplatform voor Oost Nederland

Maximaal Muzikaal: bands en dj’s tijdens het verzetten van de klok

Geplaatst op 27 februari 2023
Maximaal Muzikaal: bands en dj's tijdens het verzetten van de klok

De Zwolse horeca organiseert op 25 maart weer Maximaal Muzikaal. Dit evenement, waarbij bands en DJ’s optreden in de Zwolse cafés, wordt altijd gehouden op de dag van het verzetten van de klok. De zomertijd gaat weer in, dus is het tijd voor een feestje.  

Circa vijftien cafés programmeren een muzikale act tijdens Maximaal Muzikaal. Er is voor elke muziekliefhebber wel wat leuks te vinden. Vanaf circa zeven uur ’s avonds kan het publiek luisteren naar bandjes en dj’s in vele Zwolse kroegen en lekker komen swingen. De precieze aanvangstijden per café verschillen.  

Door gezamenlijke horeca

Maximaal Muzikaal wordt georganiseerd door Horeca Evenementen Stichting Zwolle (HESZ), waarin ruim zestig horecabedrijven uit Zwolle verenigd zijn. De HESZ is verantwoordelijk voor de website gastvrijzwolle.nl waarop zij laat zien welke evenementen zij allemaal in Zwolle organiseert. Dat zijn er zo’n vijftien tot twintig per jaar. Variërend van de Bokbierintroductie tot Koningsnacht, Koningsdag, Carnaval, Rhythm & Blues Night, Straatfestival en Draadloos straatmuzikantenconcours.  

Het verzetten van de klok  

Vroeger was er alleen wintertijd. In 1977 werd de zomertijd ingevoerd in Nederland, waarmee Nederland andere Europese landen volgde om in de zomer energie te besparen omdat het ’s avonds langer licht blijft. Er is elk jaar weer discussie over de voor- en nadelen van het wisselen van de tijd. De Europese Commissie wil de zomer- en wintertijd afschaffen. Nederland vindt dat de voor- en nadelen eerst onderzocht moeten worden. Mensen noemen de wintertijd vaak de ‘oorspronkelijke tijd’, maar ja: ook al heeft de tijd altijd al bestaan; de klok is natuurlijk gewoon door mensen bedacht. Net als Maximaal Muzikaal! En daar gaat de Zwolse horeca voorlopig lekker mee door. 

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: