Kennisplatform voor Oost Nederland

Medical Precision wint Cross-over Innovation Award 2018

Geplaatst op 17 september 2018

Medical Precisionis de winnaar van de Cross-over Innovation Award 2018. Met het innovatieve markeringssyteem die in ziekenhuizen gebruikt kan worden bij de behandeling van kanker, wist Medical Precision de jury te overtuigen.

Ondernemers Annelies Maas – Kortenhorst en haar man Roland Kortenhorst – Maas namen de prijs in ontvangst tijdens de Cross-over Innovation Challenge. Dit evenement werd dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd en vond daarom plaats in de vorm van een exclusief XIC-diner met 100 genodigden in het IJsseldelta Center in Zwolle.

De innovatie

De Cross-over Innovation Award wordt jaarlijks uitgereikt aan innovatieve ondernemers met een sector overstijgende innovatie. Door een bijzondere samenwerking met verschillende partijen wist Medical Precision een uniek nieuw product te ontwikkelen dat een verbetering voor patiënten betekent aan het begin van hun kanker-behandelings-periode. Niet alleen in Nederland, maar wereldwijd. Het Health Innovation Park begeleidde Medical Precision bij de innovatie.

De cross-over

In 2015 is Art of Beauty, een opleidingsinstituut voor Permanent Make-Up, door het ISALA ziekenhuis benaderd met de vraag of de permanente make-up technologie wellicht geschikt zou zijn voor het plaatsen van de zogeheten referentiepunten voor radiotherapie. Dat zijn de punten die een radiolaborant nodig heeft gedurende de maanden van bestralingstherapie voor kankerbestrijding. Het zetten van deze punten is uiterst pijnlijk, niet nauwkeurig en de punten zijn niet meer te verwijderen.

De unieke combinatie van kennis van permanent make-up, van de radiotherapie-praktijk, van de kunststof-spuitgiettechnologie en elektromechanica heeft geleid tot een comfort marker die snel, eenvoudig, pijnloos en exact de punten zet, die tevens weer te verwijderen zijn.

Organisatie
De Cross-over Innovation Challenge wordt jaarlijks georganiseerd door Kennispoort Regio Zwolle, het Health Innovation Park, het Polymer Science Park en het Agri en Food Innovatie Cluster. Het doel van de challenge is het stimuleren van samenwerking en innovatie tussen verschillende branches.

Foto: Freddy Schinkel
Bijschrift: De winnaars van de Cross-over Innovation Challenge 2018: Medical Precision. Annelies Maas – Kortenhorst, Roland Kortenhorst – Maas, Kim Peters en Gijs Luesken van het Health Innovation Park.

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: