Kennisplatform voor Oost Nederland

Megacontract voor Nederlandse Floading van Antwerps OV

Geplaatst op 15 mei 2023
Megacontract voor Nederlandse Floading van Antwerps OV

Het in Arnhem gevestigde Floading, aanbieder van duurzame mobiliteitsoplossingen, heeft een grote opdracht gekregen van het openbaar vervoer in Antwerpen. Floading zal de volledige laadinfrastructuur voor het Antwerpse openbaar vervoer aanleggen. In totaal zullen er maar liefst 36 hoogvermogen DC-laders worden verspreid over het servicegebied van Waaslandia. Door gebruik te maken van slimme energiebeheersystemen die de energiestromen in de omgeving monitoren, reageren de laders op schommelingen in de energietoevoer en kunnen pieken in het energieverbruik afvlakken. Waaslandia streeft ernaar om tegen 2025 volledig emissievrij te opereren met alle elektrische stadsbussen. De huidige opdracht vertegenwoordigt een waarde van enkele miljoenen euro’s, en bij het opschalen van het aantal bussen naar 220 kan deze waarde aanzienlijk vermenigvuldigd worden.

Floading is een vooraanstaande leverancier van laadpalen in de openbaar vervoersector. Het bedrijf heeft succesvolle partnerships opgebouwd met gerenommeerde OV-bedrijven zoals Connexxion en de toonaangevende Chinese busfabrikant BYD (Build Your Dreams).

Openbaar vervoer

Met de snelle opkomst van elektrisch vervoer ziet Floading het openbaar vervoer als een belangrijke groeimarkt. Steeds meer OV-bedrijven maken na jaren van experimenteren definitief de overstap naar elektrische voertuigen. Als innovatieve pionier in de branche levert Floading hoogwaardige laadoplossingen die goed aansluiten op de groeiende vraag naar elektrisch openbaar vervoer.

Arnaud van der Sluis, CEO van Floading: “Met deze nieuwe hoogvermogen laders vergroten we de toegankelijkheid van duurzaam transport en verminderen we de CO2-uitstoot van zowel stadsbussen alsook vrachtwagen. Dit is een belangrijke mijlpaal, zowel voor ons als voor Antwerpen. Zo maken we elektrisch vervoer voor iedereen toegankelijk. Onze opladers kunnen de accu’s van de bussen en vrachtwagens binnen drie uur opladen en bieden een actieradius van 400 kilometer.”

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: