Kennisplatform voor Oost Nederland

Mennens: Dé expert in hijsen, heffen en werken op hoogte

Geplaatst op 4 januari 2018
Mennens: Dé expert in hijsen, heffen en werken op hoogte

Mennens is in Nederland en België marktleider als het gaat om heffen en hijsen en werken op hoogte. Van advies tot assemblage, van reparatie en renovatie tot keuren en inspecteren en alle andere facetten van het werken met hef- en hijstechniek en op hoogte: de specialisten van Mennens hebben een betrouwbare oplossing. In Oost-Nederland heeft het bedrijf haar vestiging in Hengelo. Kijk op Oost-Nederland ging op bezoek.

In de stoere wereld waar de Mennens-mensen zich meestal bevinden, is Nicole Hensema op het eerste gezicht misschien de uitzondering op de regel. Maar niets is minder waar. De directeur van de Hengelose vestiging staat wel degelijk haar mannetje. “Je moet hier ook absoluut niet bang zijn om je handen vies te maken”, glimlacht ze op haar kantoor.

Sinds begin dit jaar is ze op papier de directeur, maar in de praktijk one of the guys. “De cultuur is hier heel open, de structuur is plat en we spreken elkaar gewoon met je en jou aan.” Voordat ze bij het bedrijf aan de slag ging, liep ze met diverse medewerkers van het bedrijf een dag (of meer) mee. “Ondanks mijn hoogtevrees, wilde ik me niet laten kennen toen ik de hoogwerker mee in mocht om een bovenloopkraan te installeren op 8 meter hoogte.”

Campagne
In totaal opereren zeven vestigingen onder de Mennens-vlag. Eén daarvan is gevestigd in België en één in Duitsland. Het bedrijf afficheert zich op een opvallende manier in foldermateriaal en op foto’s die verspreid door het pand hangen. Niet alleen door de krachtige typografie, maar zeker ook door de foto’s. “Het zijn onze eigen mensen die model hebben gestaan”, zegt Hensema trots. “Vanuit iedere vestiging wel één, ook van de onze.”

Het tekent het saamhorigheidsgevoel binnen het bedrijf, dat toch in de verschillende vestigingen te maken heeft met hele andere klanten en klantwensen. In Rotterdam is er bijvoorbeeld de haven, waar op het gebied van hijsen en heffen hele andere eisen worden gesteld dan – bijvoorbeeld – in de Twentse en Achterhoekse maakindustrie, die de vestiging Hengelo bijvoorbeeld bedient. “Maar al onze mensen zijn trots op hun werk. Het was dan ook geen enkele moeite om gegadigden voor de campagne te vinden.”

Als marktleider is Mennens uiteraard volop gecertificeerd. ISO, EKH en VCA-certificaten prijken dan ook aan de muren van het bedrijf, dat sinds een aantal jaren onderdeel uitmaakt van het Zweedse familieconcern Axel Johnson International. “De langetermijnvisie is bij ons dan ook automatisch het belangrijkst.”

Veiligheid voorop
“Wij verkopen veiligheid”, stelt Hensema. “En daarmee doel ik uiteraard ten eerste op de veiligheid van onze klanten. Zij besteden steeds vaker hun vragen rechtstreeks aan ons uit en vertrouwen er dan op dat wij met de juiste oplossing komen voor hun vraagstuk. Dat betekent dat onze medewerkers uitstekend op de hoogte zijn van de markt, wij hebben vakmanschap hoog in het vaandel. Lifting KnowHow en Height Safety KnowHow noemen we dat. En vanzelfsprekend geldt die veiligheid ook voor onze mensen.”

Acht termen, samengevat in vier kernwaarden, vatten de Mennens-methode samen: gedreven en deskundig, vernieuwend en vertrouwd, doeltreffend en solide en landelijk en dichtbij. “Zo heb ik het bedrijf ook leren kennen”, vertelt Hensema. “Want voordat ik hier terechtkwam, kende ik Mennens al goed. Maar dan van de andere kant van de tafel: ik was namelijk namens de bedrijven waar ik werkte klant bij Mennens. Toen de voormalige directeur zijn vertrek aankondigde en er een vacature vrijkwam, besloot ik om te solliciteren. Gelukkig werd ik aangenomen.”

Hensema geeft leiding aan een team van 55 mensen. “Echte specialisten en een goed op elkaar ingespeeld team. Een klant kan er ook op vertrouwen dat we de optimale oplossing aandragen. We hebben veel deskundigheid binnen de muren. Klanten willen ook helemaal niet bezig zijn met de vraag of de grote bovenkraan nog wel goed functioneert: het is onze taak om te zorgen dat die machine werkt. Óf om op het juiste moment aan te geven dat vervanging bijvoorbeeld noodzakelijk is omdat de machine niet meer goed functioneert. Daarover adviseren we, net als over het juiste gebruik van hef- en hijsmiddelen. Alles om het onze klanten zo gemakkelijk én veilig mogelijk te maken. Daar gaan we tot het uiterste voor.”

Mennens werkt voor heel veel verschillende bedrijven in talloze disciplines. “Eigenlijk in alle branches. Van food tot metaal en elektrotechniek of scheepsbouw. Maar ook grote panden, waar architecten prachtige dingen voor bedenken. Maar zulke objecten moeten bijvoorbeeld ook schoongemaakt worden, en wel op een veilige manier. Ook daarvoor bieden wij de oplossing. Heel divers dus, en dat is juist het fijne van dit bedrijf.”

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: