Kennisplatform voor Oost Nederland

Metaaldraaierij en – slijperij Wieco bv wil nog lang van waarde blijven

Geplaatst op 26 juli 2018

Afspraken nakomen, kwaliteit leveren en vooral hard werken. Het is in een notendop het geheim van metaaldraaierij en -slijperij Wieco bv uit Enschede. Al 34 jaar staat het bedrijf bekend om haar vakwerk als het gaat om draaien/frezen en slijpen. “We zorgen ervoor dat de klant nergens meer naar hoeft te kijken”, vertelt eigenaar Robert Oosterhof.

 

Wieco bv is in 1984 opgericht door vader Wiebe, maar Robert Oosterhof is alweer sinds 2001 de eindverantwoordelijke. Het bedrijf, met zes medewerkers, is gespecialiseerd als toeleverancier op het gebied van onder meer draaien, frezen en boren. Zo werkt Wieco bv voor machinebouwers, projectontwikkelaars, design-industrie, foodsector, winkelinrichters en off shore. “We werken met verschillende staalsoorten en materialen zoals kunststof, koper en brons. Wat de klant maar wil, dat maken wij”, legt Oosterhof uit in zijn kantoor in het pand aan de Twenteweg 16 aan de rand van Enschede. Hij komt het liefst zo weinig mogelijk in zijn kantoor, want eigenlijk wil hij gewoon bezig zijn met het vak. “Ik kan er van genieten als er een moeilijke vraag binnenkomt en we echt moeten nadenken over hoe we dat gaan oplossen. Als het vervolgens lukt en we een tevreden klant hebben, zijn we pas tevreden!”

 

Automatiseren

In die 34 jaar is er in de metaalsector veel veranderd. Was het in de beginfase vooral nog conventioneel werken met de handen, tegenwoordig wordt er ook veel geautomatiseerd. Bij Wieco bv is er de laatste jaren veel geïnvesteerd in de aanschaf van nieuwe machines en gereedschappen. Zo hebben we een cnc-freesmachine en een cnc-draaibank erbij gekregen, zodat er zonder al te veel gedoe geprogrammeerd kan worden. Met al die technologische innovaties vindt Oosterhof het wel belangrijk dat het bedrijf toegankelijk blijft voor de klant. “Iedereen moet hier het gevoel hebben welkom te zijn. Bij veelzijdige werkzaamheden kun je ook bij Wieco bv terecht door een goede samenwerking met diverse andere gespecialiseerde bedrijven. Wieco bv verzorgt uw product van A tot Z.”

 

De jongste zoon van Robert is inmiddels werkzaam in het bedrijf. Met de opvolging lijkt het dus wel goed te zitten. “Maar wil ik hem ooit een goed draaiend bedrijf overdoen, dan moeten we wel zorgen dat we bijblijven met de laatste technieken en ontwikkelingen”, stelt Oosterhof. “We hebben ons gespecialiseerd op het gebied van verspaning. “Mensen kunnen het compleet bij ons ophalen, ze hoeven nergens meer naar om te kijken. Zo proberen we van waarde te zijn en te blijven.”

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: